Prima pagină » Local » Medicul Florin Roșu spune că raportările noilor cazuri Covid-19 nu reflectă realitatea! Nu toate persoanele infectate se testează
Medicul Florin Roșu spune că raportările noilor cazuri Covid-19 nu reflectă realitatea! Nu toate persoanele infectate se testează

Medicul Florin Roșu spune că raportările noilor cazuri Covid-19 nu reflectă realitatea! Nu toate persoanele infectate se testează

03 feb. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, susține că numărul noilor infectări Covid-19 nu este cel adevărat, deoarece nu toate persoanele simptomatice se testează. Acestea rămân să se trateze la domiciliu și refuză testarea și consultarea unui specialist

Ieri, 2 februarie 2022, raportările DSP arătau că la Iași, în ultimele 24 de ore, au fost depistate 1.293 de noi cazuri de infectare Covid-19, însă medicii ieșeni au o altă părere legată de cifra infectărilor. Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a precizat faptul că numărul cazurilor confirmate nu reflectă realitatea, deoarce nu toate persoanele simptomatice, posibili infectați, nu se testează.

”Din punctul meu de vedere, cifrele raportate cu privire la noile infectări Covid-19 nu reflectă realitatea. Numărul persoanelor infectate nu este corect, deoarece foarte mulți rămân la domiciliu, fără să se testeze. Chiar dacă au simptome ușoare se tratează acasă, nu merg nici măcar la medicul de familie. Ne confruntăm cu această situație de mai multă vreme. Tratează situația foarte simplu, consideră că e doar o răceală și preferă să se trateze singuri acasă. Cum deja am mai spus și se cunoaște, simptomatologia Omicron este asemănătoare cu o răceală. Nu avem o imagine reală asupra evoluției pandemice”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași.

Dr. Florin Roșu a mărit capacitatea spitalului din cauza infectărilor Covid-19

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” din Iaşi a decis suplimentarea locurilor destinate pacienților Covid-19, odată cu creșterea ratei de infectare. Ieri, în cadrul unității medicale erau îngrijiţi peste 150 de pacienţi Covid-19 pozitivi și 40 de pacienţi non-Covid-19, iar la Spitalul mobil de la Lețcani au fost operaționalizate 10 locuri pentru forme medii şi 6 locuri la ATI.

”Odată cu creşterea numărului de cazuri Covid-19 am mărit capacitatea de îngrijire a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus în Spitalul de Boli Infecţioase «Sf Parascheva» din Iaşi, unde dispunem de 35 de locuri libere destinate îngrijirii pacienţilor Covid-19. Am reoperaționalizat și secţia exterioară de la Lețcani, unde sunt 10 locuri pregătite pentru pacienții cu forme medii și ușoare și 6 în secția de Terapie Intensivă, dintre care unul este ocupat. În acest moment avem internat un singur pacient la Lețcani, acesta fiind în zona ATI. Acolo lucrează o echipă de 3 asistenți medicali și 2 medici. Vor mai urma internări. Suntem pregătiți pentru orice situație, avem locuri destule”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași.

1.293 de noi cazuri în doar 24 de ore la Iași

A explodat numărul noilor infectări Covid-19 la Iași! În doar 24 de ore, la Iași au fost raportate peste o mie de noi cazuri de Covid-19 și 3 focare. De la debutul pandemiei și până ieri, 2 februarie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 89.742 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19.

”Miercuri, 2 februarie 2022, DSP Iași a raportat 1.293 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă. Odată cu numărul mare de cazuri a crescut și numărul pacienților care au nevoie de îngrijire în spital, astfel ieri s-au efectuat 104 internări și doar 74 de externări. Tot ieri, în spitalele suport Covid din Iași erau ocupate 536 de paturi. Din numărul total de pacienți internați, 46 se află în secțiile ATI, prezentând forme grave ale bolii, printre care și 7 copii la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași, un pacient la Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi și unul la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”. Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul de Neurochirurgie, 17”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Medicul Florin Roșu susține că toate aceste cifre ale infectărilor Covid-19, nu reflectă realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *