Prima pagină » National » Medicul Flavia Groșan s-a temut că îi va fi retras dreptul de liberă practică: „Frică mi-a fost că nu o să mai pot să fiu medic, deși știam că nu am făcut nimic rău”

Medicul Flavia Groșan s-a temut că îi va fi retras dreptul de liberă practică: „Frică mi-a fost că nu o să mai pot să fiu medic, deși știam că nu am făcut nimic rău”

22 mart. 2021, 22:15,
Bianca Rebegea, în National

Flavia Groșan, medicul care a vindecat mii de pacienți de COVID-19, fără o zi de spitalizare, a fost audiată luni, 22 martie, la Colegiul Medicilor Bihor, după declarațiile care au produs multe controverse în spațiul public, dar și în sistemul sanitar. Acolo, ea a fost așteptată de zeci de fani, care și-au arătat susținerea.

În cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu de la România TV, medicul Flavia Groșan a recunoscut că s-a temut că îi va fi retras dreptul de liberă practică și că a fost atât de emoționată de cum a fost primită de susținătorii săi, încât nu își mai amintește cum au început audierile.

”Frică mi-a fost că nu o să mai pot să fiu medic, deși știam că nu am făcut nimic rău. Am văzut valul împotriva mea. Am muncit un an de zile și m-am trezit anchetată de Colegiul Medicilor. Am fost extrem de emoționantă, am intrat în lacrimi în sediul Colegiului Medicilor. Nu îmi aduc aminte începutul.”, a spus Flavia Groșan.

Flavia Groșan a vindecat mii de pacienți de COVID-19

Flavia Groșan este medicul pneumolog-bronholog din Oradea, care face minuni în lupta cu pandemia. Aceasta vindecat mii de pacienți de COVID-19, potrivit propriului protocol. Ea avertizează că spitalele fac mari greșeli în ceea ce privește vindecarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Medicul a reușit să vindece mii de pacienți, fără spitalizare, ci doar prin intermediul medicației. Ea tratează infecția cu coronavirus ca pe o pneumonie atipică, potrivit national.ro. Flavia Groșan dezvăluie că pacienții ei au fost vindecați cu ajutorul Claritromicinei, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide.

”Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o știe, azitromicina și claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei.

Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic. Și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia și m-am dus ca și tratament etiologic pe claritromicină. Sigur că, pe lângă acest antibiotic, mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față.

Este o schemă de tratament care îmi aparține. Ați văzut la cazul Benedek, profesorii care se omoară ei între ei? Eu mă așteptam la o schemă de tratament și am întrebat și atunci cum a ajuns profesorul în Terapie Intensivă. Acolo numai bunul Dumnezeu și un terapist ieșit din comun te mai pot salva. Ce s-a întâmplat până acolo? Pe mine asta mă interesează”, ne spune dr. Flavia Groșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *