Prima pagină » Actualitate » Medicul Emilian Imbri, noul consilier al ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu
Medicul Emilian Imbri, noul consilier al ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu

Medicul Emilian Imbri, noul consilier al ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu

29 sept. 2021, 10:57,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Medicul Emilian Imbri este noul consilier al ministrului Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu. Anunțul a fost făcut de Cîmpeanu în cadrul unui eveniment. Managerul Spitalului „Victor Babeș“ din București va avea sarcina de a le transmite tuturor profesorilor și elevilor beneficiile vaccinării împotriva noului coronavirus.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis faptul că după „regulile” din momentul de față, dacă vineri, 1 octombrie 2021, rata de infectare cu noul coronavirus este de peste şase cazuri la mia de locuitori, unitățile de învățământ vor susţine cursurile tot față în față, până la înregistrarea mai multor cazuri pozitive. De asemenea, medicul Imbri optează ca unităţile de învăţământ să desfăşoare activitate didactică cu prezenţă fizică.

„Colegii mei au centralizat în Ministerul Educaţiei petiţiile primite astăzi: 183 de petiţii (părinţi, profesori) pentru trecerea şcolii în online, 175 de petiţii pentru păstrarea şcolilor deschise cu prezenţă fizică. (…) Sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de şase la mie, sunt foarte speriaţi. (…) Alţii vor să rămână deschise şi după şase la mie. (…) În Bucureşti, spre exemplu, unde astăzi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, sunt foarte aproape de şase la mie – ziua de referinţă este vineri – dacă vineri se depăşeşte şase la mie, după regulile de astăzi, seara, la momentul la care vorbim, şcolile intră în online, cu excepţia şcolilor speciale. Creşele şi grădiniţele rămân însă deschise cu prezenţă fizică. (…) Până vineri ar trebui să ne decidem într-un fel şi va trebui ca deciziile luate să fie sustenabile din perspectivă legală. Adică să fie bazate pe legislaţie primară. (…) Acum, ne întrebăm cu toţii cum am ales această limită de şase la mie. (…) În momentul în care s-a stabilit acel prag de şase la mie, multă lume a fost convinsă că nu ne vom mai apropia vreodată de el”, a spus Cîmpeanu marţi seara la Digi 24.

Școlile vor rămâne deschide chiar dacă se atinge pragul de 6 la mie

Pragul de infectări de 6 la mie până la care puteau funcționa fizic unitățile de învățământ va fi eliminat, potrivit unor surse guvernamentale citate de edupedu.ro.

“Vom avea, pe parcursul zilei de astăzi, discuții cu toți cei îndreptățiți să se pronunțe. Mai exact, este vorba despre dorința de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcționare a școlilor. La acest moment, regula e clară: în localitățile în care se depășește la nivelul zilei de vineri pragul de infectări de 6 la mie, școlile ar urma sa treaca in online, cu exceptia scolilor speciale, a creselor si gradintelor care funcționează”, a anunțat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a ținut să precizeze faptul că până vineri, 1 octombrie 2021, va trebui să anunțe dacă vor putea să mențină școlile deschise, pe modelul grădinițelor, până la apariția unor cazuri de infectare.

„La acest moment, regulă e clară: în localitățile în care se depășește la nivelul zilei de vineri pragul de infectări de 6 la mie, școlile ar urma să treacă în online, cu excepţia şcolilor speciale, a creşelor şi gradintelor care funcționează. Sunt convins că toți cei îndreptăţiţi să se propunțe vor căuta acel numitor comun din perspectiva copilului. Până vineri, va trebui să anunțăm cât se poate de clar – pentru că vineri e ziua în care se decide scenariul de funcționare a școlilor – care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleaşi reguli sau dacă, aşa cum ne dorim cei din educaţie, dacă și cei din sănătate sunt de acord, vom putea să menţinem, pe modelul grădiniţelor şi şcolile deschise până la apariţia unor cazuri”, a transmis ministrul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *