Prima pagină » Titlurile zilei » Medicul Elena Mitrofan a dat un miliard de lei pentru funcția de manager de la Spitalul CF Iași!

Medicul Elena Mitrofan a dat un miliard de lei pentru funcția de manager de la Spitalul CF Iași!

05 iul. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Dr. Elena Mitrofan, actualul manager interimar al Spitalului Clinic CF Iași, a renunțat la aproape un miliard de lei vechi pentru a avea o funcție de conducere. Salariul din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie era mult mai mare decât cel obținut în unitatea medicală pe care o conduce, dar se pare că acest lucru nu contează pentru medic, din moment ce ține cu dinții să rămână la cârma Spitalului Clinic CF Iași.

Funcția de manager de la Spitalul CF Iași i-a adus Elenei Mitrofan pierderi financiare

În declarația de avere din anul 2022, se arată că medicul obținea de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie un salariu anual de 280.787 de lei. De asemenea, medicul a mai primit, în anul 2022, 9.600 de lei din activitatea de formator asistenți medicali. În acest timp, pentru funcția de manager în cadrul Spitalului Clinic CF Iași, în anul 2023, dr. Elena Mitrofan a încasat un salariu anual de 204.015 lei, fiind și singura sa sursă de venit. Astfel, la distanță de 2 ani, medicul are un salariu cu 76.772 de lei mai mic, deși în prezent ocupă o funcție de conducere. Soțul său, dr. Costică Mitrofan, are venituri mult mai însemnate. Medicul a obținut de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie un salariu de 204.355 de lei, primind și 70.044 de lei și de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, unde este asistent universitar. Dr. Costică Mitrofan a mai obținut și 4.825 de lei din consultații.

Conform ultimei declarații de avere, dr. Elena Mitrofan deține împreună cu soțul său, Costică Mitrofan, 3 terenuri intravilane, situate în municipiul Iași, județul Iași, unul are o suprafață de 581 de metri pătrați, cel de-al doilea – 250 de metri pătrați, iar ultimul măsoară 200 de metri pătrați. Soții Mitrofan sunt și proprietarii unui teren de 500 de metri pătrați, acesta fiind situat în localitatea Curături, comuna Ciurea. Dr. Elena Mitrofan și dr. Costică Mitrofan au în proprietate o casă situată în municipiul Iași, cu o suprafață de 185 de metri pătrați. Cei doi medici mai dețin și alte bunuri imobile, cu o suprafață de 240 de metri pătrați. Managerul interimar de la Spitalul Clinic CF Iași deține și două autoturisme marca Mercedes, unul produs în 2021 și altul în 2024. Averea managerului este sporită de bijuterii/obiecte de podoabă personală, achiziționate în intervalul 2020-2024, în valoare de 9.500 de euro.

Dr. Elena Mitrofan a rămas la conducerea unității medicale datorită susținerii PSD

Dr. Elena Mitrofan ocupă funcția de manager interimar al Spitalului Clinic CF Iași din data de 9 decembrie 2022 și până în prezent. În urmă cu două săptămâni, Ministerul Transportului i-a prelungit interimatul medicului Elena Mitrofan pentru încă 6 luni, deși pentru conducerea unității medicale s-a organizat concurs, care a fost câștigat de dr. Mihai Glod. În acest context, dr. Mihai Glod se simte neîndreptățit, deoarece, deși a câștigat ultimul concurs pentru funcția de manager, unde a obținut nota 9,53, în timp ce contracandidata sa, dr. Elena Mitrofan, a obținut nota 9.50, medicul nu a putut nici acum să preia conducerea unității medicale.

Reporterii BZI au aflat pe surse că dr. Elena Mitrofan este susținută de conducerea PSD Iași, partid din care face parte, precum și de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care este, de asemenea, membru PSD. Aceasta ar fi explicația pentru care validarea concursului pentru funcția de manager al Spitalului CF Iași a fost tergiversată atâtea luni.

Comentarii
  • Medic de garda

    Boțită asta e susținută de PSD aripa Balaniscu un cioflingar care se credea primar dar din cauza căruia partidul a pierdut și județul.Asta profitând ca e membru în CA la CFR a aranjat la minister să nu fie validat concursul iar acolo s-a făcut pierdut dosarul dar asta după ce boțită a dat 25000 de euroi pentru campania candidatului Balaniscu plus și alte favoruri bonus. Acum boțită ca să-și scoată pârleala face buleli în angajări, da oamenii vechi afară ca ar fi ai lui glod și pune pe cei selectați de ea care s-ar la cap cu tain astfel să-și recupereze gaura pricinuită de Balaniscu . Postul a ajuns între 5000 – 10000 de euroi. Vom asista la epurări masive în rândul personalului !

  • Se cred in spitalele lor,dati-i in judecata.Cu un avocat bun merita. Niste jigodii sustinute politic si nu-i singura .

  • dr Nestir W.

    Acuși , acuși vor fi înghesuiți și boțite și infractorii ăștia care își închipuie ca fac ce le trece prin cap. Auzi ce prosti rudimentari, acest Balaniscu sa ascundă dosarul de examen iar pramatia asta sa își recupereze banii dati lui Balaniscu dă specialiștii afară și aduce tot felul de non valori dispuși sa plătească posturile . Aloooo organeleeeee cât mai țineți sub supraveghere infractorii? Deja aveți înregistrați, probe, interceptări , cât îl mai lăsați liber pe Balaniscu cel care îl făcea pe Chirica penal când el e un pungaș de joasă speță ?

  • Spitalul CFR

    Urmăresc acest caz revoltător de câteva luni. Evidentele sunt clare, madama cu zulufi de la pesede a pierdut concursul organizat de ea și în disperare a apelat la PSD găsindu-l pe secretarul de stat Balaniscu membru în CA la MT adică acolo unde trebuie validat concursul. Au fost niște înțelegeri și culmea dosarul dispare pe traseu și nu mai este … proba, madama e investită încă 6 luni (!!!) iar drept răzbunare da afara oamenii vechi angajând oameni noi care dau plicul înainte de “ concursul “ aranjat. În spital se spune f clar ca a fost lăsată 6 luni ca să își recupereze banii dați lui Balaniscu în campanie ( peste 20000 de euro ) sa nu mai fie discuții . Faptele sunt evidente și trebuie luate măsuri pentru a estompa acest flagel de corupție la nivel înalt!

  • fost pacient

    mitrofan o curva criminala ..

  • La PUȘCĂRIE mă șpăgari nenorociți.
    Cine e acest Bulanisvu? Ce proptele are de își permite să facă asemenea abuzuri?
    La pârnaie cu el.

  • O RETEA NEMAIPOMENITA ………………………….INCRENGATURI , ASA CEVA,,,,,,,NU EXISTA NICI INAINTE DE |89

  • CE TINETI MA ASA DE FUNCTII !!!!!!!!!!!!!!!!!! NU VA MAI SATURATI DE FUNCTII!!!!!!!!!!!! TOT INTR – UN COSCIUG VETI FI

  • Dorel din curte

    Adevaru’ ca numai cusute cu ata alba concursurile la cefereu! Este un post care s-a scos de cateva ori, dar nici un candidat nu s-a putut baga pe el. Groasa rau povestea!

  • cum sa dai un miliard de lei???? cu un miliard de lei poti trai linistit pentru inca 100 de ani fara nici un serviciu………

  • Astia care lasati comentarii de kkt poate stiti ca dr Glod nici nu avea ce cauta la examen pt ca avea si in continuare cazier cu condamnare cu suspendare si perioada de monitorizare pt conducere in stare de ebrietate (1,8 la mie). Prima comisie i a respins dosarul de inscriere tocmai pt asa ceva, a doua mai inaduitoare si bine platita (mita) i la admis La data concursului doctorul betiv merea la Probatiune sa dea cu subsemnatul. Pai asta merita sa fie director, el nu e in stare sa si tina in ordine viata lui, daramite un spital cu sute de salariati si mii de bolnavi.

  • SPAGARA ,MITOMANA SI PUTIN IN PLOP CU MEDICINA ..MAI MULT DUPA ORECHE LUCRA MISTER MITROFFAN

  • Ilie Palie de fapt coarda zbârcită Mitrofanca, eminentul dr Glod se mai trezește din betie dar tu vaco din prostie niciodată !

  • Au salarii mult prea mari pentru munca pe care o fac. Ar trebui sa aducem medici asiatici (Vietnam, Coreea). Astia stiu carte, sunt politicosi si nu sunt spagari.

  • Probabil Nu exista medic primar care sa fie si cadru umf cu mai putin de 1miliard lei vechi pe luna.
    Bani de seminte.

  • mai codruta soroaga, cea care scrii articolul acesta, mai exista lei vechi ?

  • Numai tigancile la nunti se mai coafeaza ca ea. Neam de proasta, om fara caracter. A distrus spitalul cfr,aproape a desfiintat clinicile de chirurgie,balneologie,medicala,salile de operatie,au ramas neatinse cele ale branistenilor. Acum pe ultima suta de metri vrea cu totdinadinsul ca paturile de pe balneologie sa fie trecute pe dermatologie, la madama branisteanu. Desfiinteaza balneologia care functiona pe trei etaje. Ee in criza vrea sa distruga tot. Nu stiu cum fetele tale si barbatul te mai accepta sa intri in casa la cat de diabolica esti.

  • Acuzati politicienii, dar continuati sa mergeti la vot. Pentru politicieni. Ce plm e in capul vostru?! Stati acasa in ziua votului.

  • prof. dr. ing.

    Adevarul este ca doamna doctor este corupta si ii place sa incalce legea.
    In urma cu vreo 3 ani a cumparat o casa de pe str Sarariei ca sa o transforme in cabinet medical privat. A inceput lucrarile de consolidare inainte de a obtine certificatul de urbanism si autorizatie, cu echipe de necalificati, cu o multime de improvizatii facute de necalificati. Am facut masuratori la casa , am venit cu solutii de interventii, am facut testari ale materialelor, dar pe incredere ca era o recomandare de la un alt profesor (cunostinte comune). Cand a auzit ca expertiza si testarile costa 2500lei a lesinat, mi-a cerut toate documentele pe whatsapp pe motiv ca ii trebuie la arhitect si nu a mai raspuns la telefon. Mi-a tras teapa! La cat era de mare casa am ramas surpins cat de zgacita poate sa fie. Nu e o persoana de incredere, nici intre cunostiinte!

  • Astia care put de bani asa functioneaza. Zgirciti de se kk pe ei,doar mostenesc pamantul.Desfiinteaza balneologia ? Pe ea si pe madam B nu le dor oasele? Ca de mincat maninca ca vacile pe la toate conferintele.

  • Mitrofanc-o golanco nu mai e mult și mergi la beci împreună cu animalul ăla de Balaniscu un kakanar de om. Deja sunt denunțuri pentru abuzurile incredibile pe care le faci în spital poamo . Nu scăpați fără 4-5 ani cu executare !

  • Scapa,da miliardul ala pus deoparte.Isi permit orice pentru ca dau banu’ gros si jos.La ce sa mai practice medicina cind iau bani din contracte si angajariNormal ca inainte de 89 nu era asa ceva,ii ridica rapid.

  • Wăcusteancoooo ( cu tine vorbesc coană Joițica ) nu te ajută cel de sus, îți dă după inimă haină mă parșivenia pământului. Ai furat de-ai rupt și acum te dai victimă ??? Arzate-ar pământul de parasuta cu tot cu oligofrenul ală de la pesedeeee

  • Știe careva de ce l-a părăsit nevasta pe Balaniscu?
    Dau 1 sticlă de wisichi !

    • Păi omul a spus în consiliu local ca susține LGBT-ul nu e clar e un social democrat pe invers adică e adeptul sloganului “ foaie verde și-o alună / cea mai bună p___ă îi kuru “

  • Ăștia se cred patroni de spital ,când ajung directori,zici au făcut masa spitalele

  • Zici ca a băut toată noaptea în poza .

  • Ce comentarii de kkt, cele mai multe de la acelasi cretin.

  • Kkt e tot neamul tau de om de nimic mitrofanco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *