Prima pagină » National » Medicul Bogdan Oprița: „Patru pacienţi de la Spitalul Foișor vor ajunge la Spitalul de Urgenţă Floreasca”

Medicul Bogdan Oprița: „Patru pacienţi de la Spitalul Foișor vor ajunge la Spitalul de Urgenţă Floreasca”

09 apr. 2021, 23:43,
Bianca Rebegea în National

Medicul Bogdan Oprița a anunțat cîă patru pacienţi de la Spitalul de Ortopedie Foişor, care va fi tranformat în spital COVID, vor fi transferaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. De asemenea, acesta a precizat că zece pacienți de la Spitalul Foişor vor fi trimişi la unităţi sanitare din București.

„Patru pacienţi vor ajunge la noi la spital de la Spitalul Foişor. Ştiu de la managerul spitalului că a fost întrebat în jurul orei 15.30-16 de către Centrul Operativ al Ministerului Sănătăţii. Spitalul nostru pregătise 8 locuri, dar la noi nu vor veni decât 4, pacienţi, pentru că am înţeles că este vorba despre 10 pacienţi care vor fi transferaţi în spitalele din Capitală. Nu am informaţii despre ce se va întâmpla cu ceilalţi pacienţi, unde vor fi transferaţi”, a declarat pentru News.ro medicul Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Bogdan Oprița: „Secţia de ATI Covid este plină”

Medicul a menționat că Spitalul de Urgenţă Floreasca are trei secţii de ortopedie. În plus, alte locuri au fost pregătite la celelalte etaje.

”Secţia de ATI Covid este plină, are 17 locuri şi e plină, cea de boli interne are 30 de locuri şi este plină, iar UPU are pentru pacienţii Covid 16 locuri şi are 19 pacienţi în momentul de faţă, 5 intubaţi, 5 pe ventilaţie non invazivă, restul pe oxigen”, a explicat Opriţa pentru News.ro.

Raed Arafat: „Spitalul Foișor avea sub jumătatea secţiei de Terapie intensivă ocupată”

Pacienţii internaţi la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti sunt transferaţi, vineri seară, la alte unităţi medicale sau externaţi, întrucât acest spital va primi, de sâmbătă dimineaţă, pacienţi cu infecţie COVID-19.

„Spitalul Foişor are o secţie de Terapie Intensivă de 21 de paturi şi are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătatea secţiei de Terapie intensivă ocupată”, a arătat Raed Arafat.

„Îmi pare rău pentru toată această situaţie, o facem pentru a veni în sprijinul altor pacienţi care sunt intubaţi sau care au realmente viaţa pusă în pericol”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

Vineri seară, 9 aprilie 2021, zeci de pacienți de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” din București sunt evacuați, deoarece s-a luat decizia ca unitatea să devină spital suport COVID.

Cel care a dat ordin ca evacuarea să aibă loc în regim de urgență este șeful Departamentului pentru Sitații de Urgență, Raed Arafat. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a ocupat de semnarea ordinului transmis de Raed Arafat.

Raed Arafat: „Situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă”

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că decizia de transformare a Spitalului „Foișor” în unitate COVID a fost luată, deoarece situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă. El a mai spus că se plănuiește pornirea unui al treilea tir de terapie intensivă la ‘Babeș’ și se lucrează și noaptea ca să fie conectat la curent de la o sursă, alta decât cea la care era conectat.

„Spitalul Foișor, astăzi, după o analiză a situației din București, s-a luat decizia de tranformare a lui în spital pentru COVID. Situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, pentru că astăzi dimineață a trebuit să trimitem pacienți în alte zone, chiar cu un avion militar.

Suntem pe cale a de porni al treilea tir de terapie intensivă la ‘Babeș’ și se lucrează și noaptea ca să fie conectat la curent de la o sursă, alta decât cea la care era conectat, decizie luată pentru siguranță. În UPU mai avem pacienți care necesită terapie intensivă. Sunt îngrijiți și acolo, dar nu pot să rămână acolo, pentru că unitățile respective primesc și alți pacienți care ajung, așa că după analiză, Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen.

Avea sub jumătate din secția de terapie intensivă ocupată, din care trei sau patru pacienți care necesită, de fapt, transfer în altă parte de terapie intesivă, din ce mi-au zis colegii”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *