Prima pagină » National » Medicul Beatrice Mahler, despre grăbirea ritmului de vaccinare anti-COVID-19 în România: „Problema care se pune este apariția unui val trei”

Medicul Beatrice Mahler, despre grăbirea ritmului de vaccinare anti-COVID-19 în România: „Problema care se pune este apariția unui val trei”

01 ian. 2021, 18:15,
Bianca Rebegea, în National

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, trage un semnal de alarmă în legătură cu ritmul în care se realizează vaccinarea în România. Aceasta este de părere că ritmul vaccinării ar trebui grăbit, fiindcă valul al treilea al pandemiei se apropie cu pași repezi.

Până în acest moment, în România au fost vaccinate 11.656 de persoane. Totodată, s-au înregistrat și reacții adverse la 26 dintre oamenii care au fost imunizați cu vaccinul împotriva COVID-19.

Fiind întrebată despre gravitatea reacțiilor secundare, aceasta a declarat următoarele:

„Sunt reacții minore post-vaccinare, care pot să apară la o parte dintre cei care își administrează vaccinul. Sunt reacții pe care o mare parte dintre noi le-am avut, atunci când am fost vaccinați antigripal, dar și în cazul vaccinării cu alte tipuri de vaccinuri, însă aceste reacții au trecut destul de rapid, în câteva ore, cel mult în câteva zile.”, a declarat Beatrice Mahler, la Antena 3.

Beatrice Mahler a subliniat importanța grăbirii ritmului de vaccinare anti-COVID-19 în România, din cauza mutațiilor nou apărute ale virusului Sars-CoV-2.

„Sunt convinsă că lucrurile trebuiesc accelerate, pentru că suntem într-un moment prielnic, dacă ne uităm la numărul de cazuri care este în scădere, la numărul de teste care este în scădere, la numărul de decese care este în scădere și la capacitatea de la Terapie Intensivă și în acest moment cred că trebuie să accelerăm procesul de vaccinare, atât la vaccinarea cadrelor medicale, dar și trecerea cât mai rapidă în etapa a doua, etapă care să presupună vaccinarea persoanelor la risc. Este extrem de important să grăbim acest ritm și sunt convinsă că luna ianuarie va aduce modificări în acest sens.”, a explicat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: „Testele rapide efectuate la domiciliu nu sunt interzise, doar că…”

Medicul a vorbit și despre testele rapide pentru depistarea noului coronavirus. Aceasta a atras atenția că testele trebuie făcute într-un mediu organizat, și nu la domiciliu, pentru a nu exista riscul apariției unui rezultat fals negativ.

„Testele rapide efectuate la domiciliu nu sunt interzise, doar că în acest moment nu există posibilitatea validării cazului de infecție cu SARS-CoV-2. Legislația s-a modificat parțial în ultimele zile. Se permite în acest moment raportarea acestor teste rapide către DSP și către Ministerul Sănătății, cu condiția ca el să fie făcut într-un mediu organizat.

Prin urmare, cred că este extrem de important ca persoanele care sunt simptomatice, să ajungă să efectueze aceste teste într-un mediu organizat, pentru că riscul major în cazul lor este ca recoltarea să nu fie făcută corect și atunci testul să iasă fals negativ.”, a declarat medicul Beatrice Mahler.”

Beatrice Mahler: „Unul dintre pașii importanți este vaccinarea”

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală subliniază cât de important este ca oamenii să se vaccineze. Această acțiune va permite organismului „să sintetizeze acel tip de anticorpi, care să lupte cu o infecție SARS-CoV-2, în cazul în care o cotactăm”.

„Există și această posibilitate, ca tulpina cu transmitere rapidă să ajungă și să inducă apariția valului trei, de care toți ne temem. Sigur că este important să facem tot ce ține de noi, astfel încât creșterea cazurilor noi să nu se întâmple și unul dintre pașii importanți este vaccinarea.

Informarea, programarea și acceptarea acestui tip de tratament, singurul tratatment în acest moment, care ne protejează și permite organismului să sintetizeze acel tip de anticorpi, care să lupte cu o infecție SARS-CoV-2, în cazul în care o cotactăm.”, a afirmat Beatrice Mahler.

Ce se va întâmpla în cazul în care ritmul vaccinării nu va fi accelerat?

„Dacă ritmul nu este accelerat, problema care se pune este apariția unui val trei, o creștere din nou a numărului de infecții, o amânare a acelei stări de normalitate, pe care ne-o dorim cu toții și acest lucru nu este de dorit pentru nimeni. Pentru că viața normală presupune foarte multe arii de variabile, în care ne dorim săs e reia școlile, activitatea de la locul de muncă și nu în ultimul rând, aceste sărbători care sunt extrem de greu de petrecut în spirtal, de bolnavii care își doresc cel mai frumos cadou – o gură de aer.”, a concluzionat Beatrice Mahler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *