Prima pagină » International » Medicul Anthony Fauci se alătură vocilor internaţionale care cer carantină totală în India! Țara trece prin cel mai negru scenariu de COVID-19 de la începutul pandemiei

Medicul Anthony Fauci se alătură vocilor internaţionale care cer carantină totală în India! Țara trece prin cel mai negru scenariu de COVID-19 de la începutul pandemiei

10 mai 2021, 14:00,
George Cristian în International

Anthony Fauci, cunoscut medic din SUA, se alătură personalităţilor internaţionale care cer statului indian să impună o carantină totală. India se confruntă cu un val fără precedent al îmbolnăvirilor de COVID-19 şi înregistrează, zi de zi, recorduri negative.

Primul ministru indian din New Delhi, Narendra Modi, se află sub presiune din ce în ce mai mare pentru a impune un blocaj la nivel național, în timp ce țara se confruntă cu cel mai grav focar Covid-19 din lume .

Soluţia ca India să-și revină este impunerea carantinei totale, susţine medicul Anthony Fauci

Duminică, dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA și consilier de vârf al coronavirusului de la Casa Albă, a declarat că crede că India ar trebui să instituie carantina totală.

„Trebuie să închideți. Cred că mai multe state indiene au făcut deja acest lucru, dar trebuie să rupeți lanțul de transmisie și una dintre modalitățile de a face acest lucru este să închideți”, a spus Fauci pe ABC În această săptămână.”

Într-un interviu separat cu CNN News18, afiliat CNN, Vineri, Fauci a adăugat că este nevoie de o astfel de blocare pentru a „trece înaintea traiectoriei focarului”.

„Nu mă refer la închiderea timp de șase luni”, a spus el. „Trebuie doar să spargeți lanțul transmisiei. Și se poate face acest lucru închizând în măsura posibilului două, trei săptămâni, patru săptămâni. Și apoi, de îndată ce cazurile încep să coboare și vaccinați mai mulți oameni, atunci poți depăși traiectoria focarului „.

India se confruntă cu o rată de infectare cu COVID-19 extrem de mare

Luni, India a raportat 366.161 de cazuri noi, a declarat ministerul său pentru sănătate – prima dată când infecțiile zilnice au scăzut sub 400.000 din 6 mai, numărul total de cazuri este acum de peste 22 de milioane de când a început pandemia.

Ministerul Sănătății a raportat, de asemenea, luni 3.754 decese legate de virus, după două zile consecutive de raportare a peste 4.000 de decese . Țara a înregistrat acum 246.116 decese cauzate de Covid-19 – printre cele mai mari din lume – Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății de la Universitatea din Washington estimează că până în august, India ar fi putut ajunge la 1 milion de decese.

Paturile, oxigenul și lucrătorii medicali sunt puțini. Unii pacienți Covid mor în sălile de așteptare sau în afara clinicilor copleșite, înainte de a fi văzuți chiar de un medic.

În timp ce mai mult de jumătate din statele indiene și teritoriile uniunii și-au implementat propriile opriri pentru a face față celui de-al doilea val, există cereri intensificate pentru India de a impune un al doilea blocaj național.

De altfel, acum câteva săptămâni, managerii spitalelor lansau un apel disperat asupra faptului că nu mai au oxigen iar oamenii mor pe capete. Din considerentul că în India au fost înregistrate un număr mare de decese într-un timp foarte scurt, au fost făcute publice imagini cu indienii care au început să ardă cadavrele celor morți în gropi comune sau chiar pe rug. România a trimis, alături de mai multe state din Uniunea Europeană, ajutor de urgență pentru India.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *