Prima pagină » National » Medicul Adrian Marinescu, despre paralizia facială după vaccinare: „Nu trebuie să ne alarmăm”

Medicul Adrian Marinescu, despre paralizia facială după vaccinare: „Nu trebuie să ne alarmăm”

05 feb. 2021, 18:52,
Bianca Rebegea în National

Adrian Marinescu, medic infecționist al Institutului Matei Balș din București, a vorbit vineri, la Antena 3, despre paralizia facială după vaccinare. El a explicat că este o reacție adversă extrem de rară, care nu trebuie să ne alarmeze. Mai mult, aceasta nu prezintă riscul de a deveni permanentă.

Medicul a vorbit despre această reacție adversă, în contextul în care trei cadre medicale au reclamat până acum efecte secundare puternice, imediat după administrarea serului anti-COVID-19. Cei trei medici au avut o paralizie ușoară a feței, dar și alte simptome.

„Nu trebuie să ne alarmăm – paralizia facială periferică, numită și paralizia Bell, înseamnă practic afectarea nervului facial printr-un sindrom inflamator, cel mai adesea. Este trecută într-adevăr între efectele adverse și în cazul vaccinului împotriva SARS-COV-2, dar intră la reacții foarte rare.

Ca să ne dăm seama că este așa, putem să vedem că în lume, din multe milioane care deja s-au vaccinat, vom număra pe degete aceste cazuri. Oricum, sunt situații care se rezolvă foarte repede”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Întrebat dacă există riscul ca paralizia facială să se permanentizeze, dr. Adrian Marinescu a răspuns:

„Nu, nu există acest risc. Să știți că cei care au avut un prim episod cu paralizie facială au o probabililate foarte mică, de 5-6% de a repeta și în viitor. Sunt persoane care au de obicei un istoric: ori au mai avut paralizii faciale, ori un anumit istoric ce poate să predispună”, a explicat Marinescu.

Un medic din 32 de ani din Vâlcea a acuzat paralizie facială, imediat după vaccinare

La aproximativ 10 minute după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID-19, un medic a avut reacții adverse puternice. Apoi, cadrul medical a ajuns la Urgențe. Între timp, a făcut și frisoane, tensiune mare și au apărut contracții musculare.

Este vorba despre o doctoriță de 32 de ani din Vâlcea, care a decis să vină la București, pentru investigații amănunțite. Ministerul Sănătății anunță următoarele:

„În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. Iar reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech-Pfizer, este una rară, care se manifestă însă și la alte tipuri de vaccinuri.”, a declarat Ministerul Sănătății, citat de Antena 3.

Pareza facială, printre reacțiile adverse rare ale vaccinului Pfizer

„Pareza facială este descrisă în reacțiile vaccinului, ca și adenopatiile.”, a declarat Claudia Capp, medic coordonator al centrului de vaccinare.

Potrivit Antena 3, medicul are 32 de ani și nu a avut reacții după prima doză. Pe 28 ianuarie, a revenit la centrul de imunizare, amenajat la Spitalul nr. 2 din Vâlcea pentru rapel. Serul i-a fost injectat chiar de către coordonatoarea centrului.

„S-a prezentat la vaccinare, i s-a întocmit fișa, temperatura normală și s-a efectuat vaccinul.”, a declarat Claudia Capp.

Întrebată dacă femeia se simțea rău în momentul în care a venit la vaccinare, coordonatoarea a oferit următorul răspuns.

„Nu, nu, altfel nu o vaccinam. La aproximativ 10-15 minute, a apărut o tahicardie în jur de 120-130, o tensiune de 15 cu 9 și, la un moment dat, niște frisoane.”, a declarat Claudia Capp, coordonatoarea centrului de vaccinare din Vâlcea.

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Volodimir Zelenski și Donald Trump, față în față la înmormântarea Papei Francisc. Ce au discutat, după umilirea de la Casa Albă. Mesajul președintelui Ucrainei: „Are potențialul de a deveni istorică”
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât a ajuns să coste o caserolă de 500 de grame de căpşune româneşti. Scumpirile se simt şi la cireşe sau caise
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cum află șoferii câte puncte de penalizare au. Acum se pot verifica online
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Miliardarul român îi sfidează pe Trump și Putin și anunță că România e pregătită de război cu Rusia
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`