Prima pagină » Actualitate » Medicul Adrian Marinescu, despre ce urmează în România: „Greu să apeși pe un buton. Echilibrul nu va veni”
Medicul Adrian Marinescu, despre ce urmează în România:

Medicul Adrian Marinescu, despre ce urmează în România: „Greu să apeși pe un buton. Echilibrul nu va veni”

06 sept. 2020, 18:01,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Medicul Adrian Marinescu a relatat despre noul bilanț al COVID-19 în România dar și despre explozia de cazuri din București. Acesta susține că oricâte măsuri s-ar lua este imposibil să rezolvi totul doar apăsând pe un buton. Capitala României a ridicat întotdeauna probleme deoarece bucureștenii mereu se plimbă în zone aglomerate.

Doctorul a adus în discuție și numărul de paturi de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. În capitală se pun presiuni fiindcă nu sunt foarte multe paturi. Astfel, intervine situația de a transfera bolnavii, în situații critice, în altă țară.

„Oricâte măsuri ai lua este foarte greu să apeși pe un buton și să rezolvi pentru că, așa cum știm de luni de zile, Capitala tot timpul ne-a ridicat multe probleme, chiar dacă au fost și situații echilibrate. Bucureștenii îm general au fost și în concedii și merg dintr-un loc în altul și riscul ăsta o să vedeți că va fi și după încheierea concediilor, pentru că întotdeauna în zonele aglomerate sunt și infectări.

Gândiți-vă că numărul de paturi de Terapie Intensivă sunt distribuite la nivelul României, nu sunt foarte multe paturi în București și atunci presiunea poate să apară foarte repede și acesta este și motivul pentru care uneori e nevoie să se transfere pacienți în stare critică, în alte centre din țară. Aici este o problemă destul de mare pentru că pacienții în stare critică sunt destul de greu de deplasat, uneori apare risc în momentul în care vrei să faci deplasarea”, a declarat Adrian Marinescu, în direct la Digi 24.

Ce urmează în perioada următoare

Interpelat cum va fi în perioada următoare, mai ales că începe și noul an școlar, vin alegerile locale și se întoarce lumea din concedii, medicul a completat că trebuie făcută o delimitare clară a lucrurilor care pot fi sau nu pot fi controlate. De aceea, trebuie să existe anumite reguli clare și respectate cu strictețe.

„Trebuie să facem o diferență între lucrurile care pot fi controlate. Până la urmă școala ar trebui să fie un medic cu măsuri clare și controlat. Spun ar trebui, dacă lucrurile teoretice sunt și în practică aplicate. Legat de alegeri, la fel, ar trebui să fie niște reguli extrem de bine respectate. Dacă nu se întâmplă asta pot să apară focare.

Probabil că și în luna septembrie vor mai exista concedii, deci echilibrul nu va veni imediat. E de discutat. În luna octombrie nu o să mai avem concedii, dar ne apropiem de sezonul rece și atunci e greu de zis cum va fi acest echilibru”, a declarat dr. Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu: „Riscul să apară focare în Bucureşti va fi mare”

Cazurile noi de coronavirus „au explodat” sâmbătă în Capitală, potrivit celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică, iar medicii din linia întâi spun că sunt riscuri să fie focare în Bucureşti, iar situaţia să devină greu de gestionat.

Peste 350 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în Bucureşti în numai 24 de ore, iar medicii spun că, în aceste condiţii, va fi presiune mare pe sistem şi riscuri la ATI.

Adrian Marinescu: risc mare să apară focare în Bucureşti, iar situaţia greu de gestionat

„Aşa cum am văzut în ultimul timp, există regiunile roşii din ţară, mai ales la nivel de Capitală, şi asta începe să devină o regulă. Este clar că e o zonă aglomerată, oamenii vin în contact unii cu ceilalţi, au fost şi concediile, oamenii s-au întors, dar vom vedea că şi în momentul în care nu vom avea concedii, riscul să apară focare în Bucureşti va fi mare.

Nu pot să nu mă gândesc că acest număr mare de infectări va fi greu de gestionat, pentru că sunt aceleaşi spitale dedicate COVID-19, e aceeaşi presiune care era şi până acum şi va fi destul de greu”, a spus medicul infecţionist Adrian Marinescu, sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024