Prima pagină » National » Medicul Adina Alberts oferă soluții pentru ca școala să înceapă în siguranță
Medicul Adina Alberts oferă soluții pentru ca școala să înceapă în siguranță

Medicul Adina Alberts oferă soluții pentru ca școala să înceapă în siguranță

21 aug. 2020, 21:30,
Bianca Rebegea în National

Medicul Adina Alberts oferă soluții pentru ca școala să înceapă în siguranță. Celebrul medic vine cu sfaturi în ceea ce privește redeschiderea școlilor. Aceasta susține că elevii au nevoie să meargă la școală, pentru a interacționa, mai ales în cazul elevilor până în 12 ani. În ceea ce privește elevii care depășesc această vârstă, ea recomandă ca la școală să se meargă alternativ, incluzându-se aici școala online. De asemenea, medicul pune accent pe respectarea cu strictețe a normelor de igienă, dar și a distanței sociale.

Toți elevii până în 12 ani trebuie să meargă la școală din 14 septembrie

Medicul Adina Alberts vine în ajutorul elevilor, care vor începe școala din septembrie. Aceasta crede cu tărie că cei mici, până în 12 ani, nu pot învăța de acasă, din mediul online. Pentru ei este nevoie de o atenție sporită, deoarece stând în fața unor ecrane atât de mult timp este nociv.

”Dragii mei,

Pentru că Guvernul nu ne oferă nici răspunsuri și nici soluții la problemele din ce în ce mai stringente privind începerea școlii, am decis să vă prezint soluția imaginată de mine împreună cu colaboratorii mei de la PRO BUCUREȘTI 2020, pentru desfășurarea cursurilor în condiții cât mai bune. În curând începe școala.

Cred cu tărie că cei mici, și aici mă refer la copiii până în 12 ani, nu pot învăța de acasă. Este nociv pentru niște copii atât de mici să stea ore în șir în fața calculatoarelor. Plus că nici nu o să stea…Nu au răbdare! Ei au nevoie de socializare, de atenția dascălilor, de sfatul și de vraja lor. Au nevoie de acea interacțiune care să le înlesnească și care să-i călăuzească cu dragoste către cunoaștere. Au nevoie din multe dintre acele lucruri pe care numai prezența fizică a unui dascăl le-o poate oferi.

Așa că propun ca toți elevii de până în 12 ani să meargă la școală din data de 14 septembrie.

O să vă întrebați de ce am ales vârsta de 12 ani. Pentru că toți părinții pe care i-am consultat mi-au spus ca la această vârtă a copilului există suficientă responsabilitate și responsabilizare, părintele poate să-l lase acasă singur și să plece la servici.

lar ceilalți copii mai mari, cei peste 12 ani, să învețe online.

Medicul Adina Alberts oferă soluții pentru ca școala să înceapă în siguranță

Această recomandare vine în ajutorul unităților de învățământ, fiindcă va crea mai mult spațiu, pentru a putea asigura distanța prevăzută de normele legale.

”În acest mod avem mai mult spațiu în unitățile de învățământ, avem cadre didactice care ar putea fi relocate către copiii mai mici, se poate asigura și păstra distanțarea obligatorie prevăzută de lege.

Este obligatoriu însă ca autoritățile locale și Ministerul învățământului să mărească semnificativ numărul angajaților auxiliari destinați supravegherii copiilor și asigurării condițiilor de igienă în școli.

Pentru degrevarea unor profesori care în mod tradițional ar fi predat la clasele mari, și care ar putea face cursuri cu cei mici, este necesar ca, de exemplu, cursurile online de istorie să fie predate pentru toți elevii dintr-o școală, din același an de studiu deci având aceeași materie, la aceeași oră, de către un singur profesor de istorie. Cursurile online au acest avantaj al numărului foarte mare de posibili cursanți. În acest fel profesorii “liberi” pot prelua clasele suplimentare rezultate în urma spațializării și aplicării măsurilor de distanțare socială.

Pentru copiii 6-12 ani care vor merge la școală este necesar ca în fiecare unitate de învățământ să se stabilească un program decalat de începere a cursurilor, astfel încât un număr cât mai mic de elevi să înceapă la aceeași oră, iar pauzele să fie decalate. În acest mod copiii interacționează între ei, puțin și controlat.”

Este obligatoriu ca toți copiii și profesorii care vor merge la școală în 14 septembrie, să fie testați în săptămâna dinaintea începerii cursurilor, și să prezinte la începerea primei zile de școală, rezultatul negativ al testării

„Testarea trebuie făcută la nivel de medici de familie utilizând kit-uri de testare individuală, care nu presupun utilizarea laboratoarelor, iar statul trebuie să pună la dispoziția medicilor de familie, gratuit, acele teste rapide RT- PCR. Este obligatoriu ca testarea copiilor și profesorilor să se repete periodic, ideal din două în două săptămâni. Acest tip de testarea ne va oferi și o viziune de ansamblu, la nivel național, asupra situației medicale din familiile din care provin cei mici, testând un micuț practic, indirect, verificăm starea de sănătate a întregii familii.

Acestea sunt propunerile mele pentru demararea acestui noul an școlar atipic. Le voi înainta Ministerului Sănătății precum și Ministerului Educației.

Orice observație pertinentă, orice soluție suplimentară este binevenită și vom ține cont de ea.

Vă doresc multă sănătate și tot binele din lume!”, susține dr.Adina Alberts pe pagina de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *