Prima pagină » National » Medicul Adina Alberts a vorbit despre deciziile BOR cu privire la botez
Medicul Adina Alberts a vorbit despre deciziile BOR cu privire la botez

Medicul Adina Alberts a vorbit despre deciziile BOR cu privire la botez

25 feb. 2021, 22:30,
în National

Medicul Adina Alberts a vorbit despre decizia Bisericii Ortodoxe Române de a nu face schimbări cu privire la slujba de botez în contextul mai multor decese produse din cauza acestui ritual.

Cel mai recent a avut loc la începutul lunii februarie.

„Cred că ar fi util, pe modelul campaniilor de acordare de prim ajutor, să existe o campanie de acest gen, amplă, la nivelul întregii țări, astfel încât preoții de peste tot să știe care sunt manevrele cele mai corecte atunci când se practică acest gest al botezului.

Pentru că sunt niște lucruri foarte importante: nu numai starea de sănătate a copilului este esențială – și categoric așa trebuie să fie, un consult al medicului înainte. Există și o modalitate clară în care nu ai voie să faci scufundarea copilului în acel vas cu apă și asta trebuie să știe orice preot”, a spus medicul Adina Alberts, în emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis ca ritualul botezului să nu se schimbe. Totuși intervin anumite modificări cu privire la procedura de dinaintea organizării slujbei.

Conform informațiilor se pare că, înainte de botez preotul trebuie să se întâlnească cu părinții și nașii bebelușului și să afle toate informațiile necesare despre starea copilului. Părinții vor fi nevoiți să meargă înainte la pediatru.

„Sfântul Sinod a reamintit obligaţia statutară a Bisericii Ortodoxe Române de a rămâne în comuniune şi unitate dogmatică (doctrinară), liturgică (sacramentală) și canonică (disciplinară) cu Biserica Ortodoxă universală. Prin urmare, Biserica Ortodoxă Română nu poate modifica doctrina sa, ritualul său liturgic-sacramental şi disciplina sa canonică, îndemnând pe toți slujitorii săi la mai multă responsabilitate în săvârșirea Sfintelor Taine şi ierurgii”, se arată într-un comunicat al Bisericii Ortodoxe Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *