Prima pagină » Local » Medicina viitorului, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Nicolae Oblu” Iaşi. Pacienţii vor beneficia de operaţii fără bisturiu
Medicina viitorului, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Nicolae Oblu” Iaşi. Pacienţii vor beneficia de operaţii fără bisturiu

Medicina viitorului, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Nicolae Oblu” Iaşi. Pacienţii vor beneficia de operaţii fără bisturiu

19 iul. 2022, 09:22,
BZI.ro, în Local

Medicina viitorului este de acum accesibilă în Iași. La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi se vor executa operații fără bisturiu care vor revoluționa sistemul medical din România.

Începând de astăzi, Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este conectat la neurochirurgia europeană și mondială. După trei ani de pregătiri în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife Iași au început primele proceduri. Cu ajutorul tehnologiilor inovatoare, pacienții beneficiază de proceduri simple, nedureroase și complete. Operații pe creier fără bisturiu și fără durere.

“Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife Iași este un proiect ambițios al spitalului, dar și al meu personal. Radiochirurgia Stereotactică reprezintă astăzi prezentul și viitorul în ceea ce privește tratamentul a majorității patologiilor neurochirurgicale, mai exact a leziunilor creierului.

Am ajuns la maturitatea de a utiliza tehnologii de ultimă generație care oferă paciențiilor siguranță, încredere, operații complete, simple și nedureorase. Vom folosi o metodă terapeutică unică pentru a salva mii de vieți. Au fost aproximativ trei ani de pregătire pentru a iniția un asemenea proiect. A venit ca o consecință firească a pregătirii și maturității profesionale a întregului corp medical din acest spital.

Vom putea inteveni cu precizie și ușurință asupra leziunilor profunde, greu accesibile, care pun în pericol viața pacienților. Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi este singură unitate medicală din România care deţine cel mai recent sistem de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife”, a transmis doctor în Neurochirurgie, conf. univ. dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Comentarii
  • La Bagdadar Arseni din Bucuresti aceasta procedura se foloseste cel putin din anul 2010. Poate o sa ajunga la Iasi si roata (circulara) pana in 2030 ca acum se foloseste roata patrata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *