Prima pagină » Local » Medicii sunt cu ochii în patru pe acest bărbat în vârstă de 64 de ani. A ajuns la spital în ultimul moment: „A început să vomite cheaguri de sânge” – FOTO

Medicii sunt cu ochii în patru pe acest bărbat în vârstă de 64 de ani. A ajuns la spital în ultimul moment: „A început să vomite cheaguri de sânge” – FOTO

02 dec. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei în Local

Ioan Stanciu, un bărbat în vârstă de 64 de ani, trece prin chinuri greu de imaginat. În ultima perioadă i s-a făcut rău în repetate rânduri. Au urmat vizite la spital, dar a plecat acasă fără un diagnostic și fără rezultate concrete. Însă nu și-a făcut griji, pentru că punea totul pe seama accidentului vascular pe care l-a avut în urmă cu patru ani. Cu toate acestea, situația era mult mai gravă. Acesta a ajuns la spital în ultimul moment. Vomita cheaguri de sânge. În prezent, o armată de medici este cu ochii pe el.

Bărbatul în vârstă de 64 de ani a ajuns la spital în ultimul moment

Ioan Stanciu este internat în stare gravă la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași. În urma unei endoscopii, medicii au aflat ce se întâmplă cu adevărat. Inima este slăbită, iar o gaură care s-a format la nivelul esofagului face ca mare parte din sânge să ajungă în stomac. Familia este dezorientată și nu mai știe la cine să apeleze pentru a face rost de sânge pentru bărbatul în vârstă de 64 de ani.

„Tatăl meu a suferit, acum patru ani de zile, un accident vascular, a fost foarte grav, a rămas cu sechele, pentru că acum se deplasează mai greu, doar că nu are nevoie de cineva care să fie cu el în permanență, într-un final a trecut peste, a rămas cu tratament. Nu știu care a fost motivul pentru care a făcut accidentul vascular, poate și de la stres, și de la oboseală, și de la supărare. Așa a fost să fie.

El suferă și de diabet, dar problema este că zilele trecute a început să i se facă din ce în ce mai rău, a avut niște dureri în piept. A fost mama cu el la spitalul din Bârlad, unde i-au făcut ecograf, însă după mai multe încercări nu i-au dat de cap, nu i s-a spus că ar avea ceva grav. Părinții mei s-au întors acasă, știind că nu au motive de îngrijorare, dar, cu toate acestea, tatălui meu continua să i se facă rău. A fost dus la urgențe într-o seară, iar de la spitalul din Bârlad a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare «Prof. Dr. George I.M. Georgescu» Iași, pentru a i se face o endoscopie”, mărturisește Elena Stanciu, fiica bărbatului internat la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași.

Acesta are nevoie urgent de donatori. Starea sa este critică

sânge

Ioan Stanciu are nevoie de sânge pentru stabilizare

Starea bărbatului este critică, aceasta a ajuns la spital în ultimul moment. Medicii sunt rezervați în ceea ce privește evoluția stării de sănătate, în prezent fiind foarte gravă.

„La endoscopia respectivă i s-a depistat că de fapt ar avea aorta de la inimă ruptă și, în același timp, din cauza aortei care s-a rup, i s-a creat și o gaură în esofag. Toate acestea s-au petrecut în timp, nu deodată. El nu este nici fumător, nici nu bea, nu știm care sunt motivele, nici măcar în mod vag. Toate aceste afecțiuni nu dau semne, și medicii ne-au spus că nu sunt anumite semne care să ne ducă cu gândul că s-ar putea întâmpla așa ceva. Din cauza faptului că el avea deja gaură formată la nivelul esofagului a pierdut foarte mult sânge, pentru că acesta i se ducea în stomac. Acum, el este internat, într-o comă indusă, ca să-l poată țină sub control, de marți seara (n.r. – 28 noiembrie)”, adaugă tânăra.

Ioan Stanciu are trei copii, toți s-au întors din străinătate pentru a-i fi alături. Aceștia îi roagă pe cei care au posibilitatea să doneze sânge pentru a ajuta la salvarea unei vieți. Donarea se poate face la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iași.

„Are nevoie de sânge pentru stabilizare și, acum, doctorii i-au făcut comandă de un anumit aparat care să-i acopere gaura respectivă. Este nevoie de mult sânge pentru că situația este critică, nouă nu ne-a mai rămas decât să ne rugăm pentru el, să reziste, ne agățăm de orice speranță. A stat până în ultimul moment, până când a început să vomite cheaguri de sânge. El a pierdut foarte mult sânge și prin scaun. Medicii ne-au spus să așteptăm”, adaugă Elena Stanciu, fiica bărbatului de 64 de ani care a ajuns la spital în ultimul moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`