Prima pagină » Actualitate » Medicii secției ATI de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești iau în calcul să își prezinte demisiile. „Primim jigniri și amenințări”
Medicii secției ATI de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești iau în calcul să își prezinte demisiile. „Primim jigniri și amenințări”

Medicii secției ATI de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești iau în calcul să își prezinte demisiile. „Primim jigniri și amenințări”

09 aug. 2024, 20:41, 1 ,
în Actualitate

Medicii secției ATI de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești iau în calcul să își prezinte demisiile în bloc, după scandalul de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, unde două doctorițe au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzate că au provocat intenționat moartea unor pacienți, anunță Observatorul Prahovean.

„Nu facem asta din solidaritate, ci pentru că deja suntem sub presiunea străzii, primim jigniri și amenințări, ceea ce înseamnă că am ajuns în punctul în care ne aflăm în imposibilitatea de a mai desfășura așa cum trebuie actul medical”, a precizat șefa secției de Terapie Intensivă a SJU Ploiești, medicul Gabriela Nacu.

Tribunalul Bucureşti a admis, joi, cererea procurorilor de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat cu premeditare, a două doctorițe de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, acuzate că ar fi provocat decesul unui pacient internat la terapie intensivă.

Ancheta aflată în derulare vizează moartea a 17 pacienți la începutul lunii aprilie în secția de ATI a spitalului bucureștean. Pacienților li s-ar fi administrat doze diminuate de noradrenalină, un neurotransmițător menit să mențină nivelul tensiunii arteriale.

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, medicii de la ATI spun că lucrează „la presiunea străzii”

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, medicii de la ATI spun că lucrează „la presiunea străzii”, că au primit numeroase jigniri și amenințări din partea aparținătorilor pe fondul scandalului în care sunt implicate colegele din capitală. Deopotrivă, cadrele medicale din Ploiești sunt solidare cu cele două doctorițe și speră ca ancheta să facă lumină în acest caz și să se afle adevărul.

„Nimeni nu se poate pronunța acum. Nu se cunoaște patologia acelui pacient, de cât timp era intubat și multe alte necunoscute. Noi suntem solidari trup și suflet, ne considerăm de aceeași parte a baricadei. Înțelegem ce se întâmplă fiindcă și noi ne confruntăm cu astfel de situații. Misiunea noastră este să salvăm oameni, iar la ATI, linia între viață și moarte este extrem de fină”, spune Gabriela Nacu, șef secție ATI, SJU Ploiești.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *