Medicii avertizează părinții să nu mai administreze medicamente „după ureche” copiilor răciți. Acest lucru poate fi periculos pentru cei mici, crescându-le sensibilitatea din ce în ce mai mult la următoarele viroze respiratorii.
Deși este o practică des întâlnită, medicii nu recomandă automedicația. Aceasta poate duce la complicații și reacții adverse, dar și la slăbirea sistemului imunitar al copilului. Părinții sunt îndemnați să nu mai administreze medicamente „după ureche”.
Administrarea medicamentelor „după ureche” copiilor răciți poate fi periculoasă
Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la administrarea necontrolată de medicamente copiilor, în special, în cazul răcelilor. Tot mai mulți părinți recurg la pastile fără a consulta un specialist, fapt ce poate avea consecințe grave asupra sănătății celor mici.
Administrarea frecventă de medicamente pentru răceală, fără recomandarea medicului, poate slăbi sistemul imunitar al copiilor, făcându-i mai sensibili în fața bolilor. Organismul lor se obișnuiește să primească ajutor extern în loc să lupte singur împotriva infecțiilor, ceea ce poate duce la o scădere a capacității naturale de apărare.
Cu atât mai mult, expunerea repetată la medicamente nepotrivite poate cauza rezistență la anumite tratamente, alergii sau alte reacții adverse, complicând gestionarea viitoarelor episoade de boală.
„Sunt părinți care, din prima, se duc la medic și vor să administreze medicamente copiilor. Le dau tot felul de medicamente, cu sau fără recomandarea medicului. Normal că acela va fi un copil sensibil. Pentru acel copil obișnuit cu multe medicamente orice răceală banală va necesita și mai multe medicamente pentru a se trata”, explică dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt Spital „Sf. Maria”.
Prevenția este deosebit de importantă
Odată cu începutul școlii și, implicit, interacționarea copiilor unul cu altul în colectivități, dar și venirea temperaturilor reci, aceștia devin mai expuși la răceli și alte afecțiuni respiratorii. Colectivitățile școlare reprezintă un mediu propice pentru răspândirea virușilor deoarece copiii petrec mult timp în spații închise, unde contactul strâns favorizează transmiterea rapidă a germenilor.
Scăderea temperaturilor contribuie și ea la slăbirea imunității, astfel că riscul de îmbolnăvire crește odată cu schimbarea vremii. În acest context, părinții trebuie să fie deosebit de atenți la măsurile de prevenție.
„Ca prevenție, copiii trebuie să mănânce corespunzător vârstei lor, să fie îmbrăcați adecvat mediului ambient, să nu fie duși în locuri aglomerate. Cu atât mai mult, dacă sunt bolnavi, să nu fie duși în colectivitate. Acest lucru trebuie respectat pe de o parte pentru ceilalți copii, dar pe de altă parte și pentru ei, pentru că un copil răcit este un copil sensibil. De asemenea, ca prevenție, copiii trebuie să fie vaccinați antigripal și să aibă grijă la igiena personală. Spălatul pe mâini este foarte important”, recomandă dr. Cătălina Ionescu.
De altfel, medicul explică că, în ultimii ani, copiii se îmbolnăvesc mai timpuriu din cauză că ajung în colectivități, grădinițe sau creșe de la vârste mult mai mici.
Pentru a preveni apariția diverselor afecțiuni, dar și tratarea lor la timp, trebuie să se țină cont de efectuarea analizelor la timp. Acestea se fac prin medicul de familie și trebuie făcute lunar dacă copilul este sugar, de două ori pe an dacă copilul are vârsta de un an și anual dacă copilul are vârsta mai mare.
Administrarea medicamentelor „după ureche” copiilor răciți poate fi periculoasă din cauza faptului că acest lucru crește sensibilitatea acestora, dar poate provoca și reacții adverse totodată.
„ca prevenție, copiii trebuie să fie vaccinați antigripal” – asta era boss!!!!
despre asta este vorba – un ban „cistit” cu vaccinul care iti „rezolva” imunitatea copilului :))
eroii in halate albe care au avut liber la omorit oameni legal in plandemie, nu va recomanda sa aveti grija de copii vostri, ci sa reveniti pentru o injectie cu stiinta in cazul in care ati scapat pina acum 🙂
aaahhhh, o injectie cu stinta care imi va opri sistemul imunitar, mmmmmmmm
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣠⢗⢄⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢠⠀⣠⠞⠁⠀⡱⠗
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⠗⢝⢅⠀⡠⠊⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⠔⠁⠀⠀⢑⣝⠆⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⡔⠁⠀⠀⢀⡴⠋⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⡴⠋⠈⠢⣀⡴⠋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣀⡴⠋⠀⠀⣠⡾⠋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠰⡛⢦⡀⣠⡾⠋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣜⡬⠢⠟⠋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣠⠞⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⣠⠞⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⣠⠞⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⢠⠞⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
este de notorietate eficacitatea negativa a otravii antigripale
faceti-va si probati pe pielea voastra 🤣
vaiiii!!! stiinta mea!!!!!! :))))))))))))))))))))))