Prima pagină » Local » Medicii îndeamnă ieșenii să respecte măsurile de protecție și să se vaccineze pentru a evita un val 5 cu multe cazuri grave. Dr. Florin Roșu: „Prevenirea valului 5 va putea fi realizată prin creșterea procentului de persoane vaccinate”
Medicii îndeamnă ieșenii să respecte măsurile de protecție și să se vaccineze pentru a evita un val 5 cu multe cazuri grave. Dr. Florin Roșu:

Medicii îndeamnă ieșenii să respecte măsurile de protecție și să se vaccineze pentru a evita un val 5 cu multe cazuri grave. Dr. Florin Roșu: „Prevenirea valului 5 va putea fi realizată prin creșterea procentului de persoane vaccinate”

26 nov. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

De aproximativ două săptămâni, numărul noilor cazuri de COVID-19 se menține scăzut în județul Iași. Medicii au observat o scădere a ratei de infectare, dar și a numărului de internări, însă nu îi sfătuiesc pe ieșeni să respecte în continuare măsurile de prevenție și să se vaccineze.

Rata infectărilor cu COVID-19 a scăzut vizibil în ultimele două săptămâni! Numărul cazurilor este din ce în ce mai mic, după ce aproximativ o lună și jumătate spitalele din Iași au fost supraaglomerate, fiind internați și aproximativ o mie de pacienți. Dovadă stau raportările de la DSP din ultimele ore.

„De aproximativ două săptămâni, se observă o scădere a numărului de cazuri COVID-19 cu forme medii-severe. Formele critice, deși și ele sunt în scădere, se mențin la un nivel semnificativ, de aceea îndemn populația să respecte în continuare măsurile de prevenție și să se vaccineze. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase «Sfânta Parascheva» Iași rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar atâta timp cât trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menține, pregătește, din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid, adică peste 60 de paturi non-Covid în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

Vom augmenta necesarul de paturi COVID-19 cu cele 20, trecând gradual, dacă condițiile tehnice de îngrijire a pacienților o vor permite, spre 40. În cadrul secției exterioare Lețcani sunt internați cu forme medii-severe 24 de pacienți, care în primă fază aveau forme critice de terapie intensivă . Acesta este dezideratul nostru și sperăm să-l punem în practică cât mai curând posibil, atunci când numărul pacienților COVID-19 îngrijiți va fi la un nivel care să permită acest fapt”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Dr. Florin Roșu: „Valul 5 se preconizează la sfârșitul lunii ianuarie”

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, preconizează apariția valului 5 al pandemiei la sfârșitul lunii ianuarie 2022, după sărbătorile de iarnă. Specialiștii recomandă, pentru a evita un nou val grav, respectarea măsurilor de prevenție și să continue să se vaccineze.

„Așa cum am preconizat, luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri, sărbătorile de iarnă putând fi celebrate sub auspicii mult mai liniștitoare din punct de vedere epidemiologic. Prevenirea valului 5, preconizat la sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, va putea fi realizată prin creșterea procentului de persoane vaccinate și testare extinsă”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *