Prima pagină » Actualitate » Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și avertizează bunicii să evite să-și ia nepoții de la școală! Vârstnicii reprezintă categoria cu risc crescut de îmbolnăvire. La Iași, cele mai multe decese din cauza COVID-19 s-au înregistrat în rândul persoanelor peste 55 de ani

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și avertizează bunicii să evite să-și ia nepoții de la școală! Vârstnicii reprezintă categoria cu risc crescut de îmbolnăvire. La Iași, cele mai multe decese din cauza COVID-19 s-au înregistrat în rândul persoanelor peste 55 de ani

02 sept. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și avertizează bunicii să evite să-și ia nepoții de la școală. Prin expunerea în locurile aglomerate, bătrânii sunt primii care se pot infecta cu COVID-19 din cauza sistemului imunitar scăzut și a altor boli asociate. La Iași, cele mai multe decese s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta peste 55 de ani

Odată cu redeschiderea anului școlar, bunicii vor fi cei care vor lua nepoții de la școală. Medicii trag un semnal de alarmă și avertizează că acest gest poate avea repercusiuni grave asupra stării de sănătate a acestora. La infecția cu COVID-19, cu sistemul imunitar scăzut și cu alte boli asociate, bătrânii pot intra imediat în stare critică și-și pot pierde viața. La Iași, din 101 de decese înregistrate în rândul pacienților infectați cu COVID-19, majoritatea erau persoane cu vârsta peste 55 de ani. Din dorința de a fi alături de nepoțeii lor, bunicii pot cădea în capcana de a se infecta cu COVID-19, iar acest lucru ar putea fi fatal pentru mulți dintre ei.

Medic: „Bătrânii au sistemul imunitar scăzut, boli asociate și sunt primele victime ale infecției cu COVID-19”

Medicii ieșeni recomandă părinților să protejeze bunicii pe perioada pandemiei de COVID-19. Tentați să-și lase copiii în grija bunicilor pe perioada anului școlar, părinții sunt avertizați că-i expun pe cei bătrâni unui pericol de viață. Majoritatea pacienților decedați după ce au fost diagnosticați cu COVID-19 sunt persoane cu vârste peste 55 de ani, mulți bunici. Secțiile de Terapie Intensivă din Iași sunt pline de pacienți vârstnici care, din cauza infecției cu coronavirus, se zbat între viață și moarte.

„Bătrânii au sistemul imunitar scăzut și alte boli asociate. Ei sunt primele victime ale infecției cu COVID-19”, spun medicii.

Majoritatea persoanelor vârstnice care au decedat la Iași după ce au fost diagnosticate cu COVID-19 sufereau de diabet, obezitate, boli cardiovasculare, boli renale și hepatice. În ciuda eforturilor medicilor, organismul acestora nu a rezistat.

Iașul, locul 1 pe țară ca număr de infectări cu COVID-19. Secțiile de Terapie Intensivă, pline cu bătrâni

Ieri, Iașul a ocupat locul 1 pe țară ca număr de infectări cu coronavirus. În numai 24 de ore s-au înregistrat 95 de îmbolnăviri. Majoritatea pacienților, așa cum spun medicii, sunt persoane în vârstă. Din păcate, starea lor se poate agrava de la oră la orș și pot intra în secția de Terapie Intensivă. Organismul fiind slăbit, sunt slabe șanse să spraviețuiască. Totodată, ieri, prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, anunța că spitalele suport COVID-19 lucrează la capacitate maximă. Numărul de cazuri este în continuă creștere, iar medicii ieșeni nu mai au paturi disponibile pentru a îngriji pacienții cu COVID-19. O altă problemă semnalată de către managerii unităților medicale suport COVID-19 din Iași este bătălia pacienților pe paturile de oxigen. COVID-19 a devenit din ce în ce mai agresiv. Un număr mare de pacienți au nevoie de suport de oxigen. Majoritatea sunt pacienți cu vârste peste 55 de ani.

Dr. Florin Roșu: „Mortalitatea cea mai mare este în rândul pacienților vârstnici care suferă și de alte comorbidități”

La secțiile de Terapie Intensivă din spitalele suport COVID-19 din Iași se lucrează 24 de ore din 24. Medicii ieșeni, echipați în combinezoane, veghează la capul pacientului. O clipă de neatenție poate costa viața bolnavilor.

„Mortalitatea cea mai mare este în rândul pacienților vârstnici care suferă și de alte comorbidități. De aceea, recomandăm bunicilor să evite să-și ia nepoții de la școală și de la grădiniță. Expunerea în spații publice poate avea repercusiuni grave. După ce sunt internați la Terapie Intensivă, în ciuda eforturilor medicilor, de multe ori, nu se mai poate face nimic. Cei mai afectați sunt bătrânii care suferă de diabet, obezitate, boli cardiovasculare. De la începutul pandemiei de coronavirus am internat în secția de Terapie Intensivă pacienți cu vârste cuprinse între 27 și 85 de ani. Mortalitatea este de 57 la sută. Cei care se sting sunt pacienți care nu mai răspund la tratament”, spune dr. Florin Roșu, coordonatorul compartimentului de Terapie Intensivă de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`