Prima pagină » Local » Medicii ieșeni sunt îngrijorați din cauza numărului crescut de cazuri COVID-19 din județ! Medicul Florin Roșu: ” Trist este că au crescut cazurile din secțiile ATI”
Medicii ieșeni sunt îngrijorați din cauza numărului crescut de cazuri COVID-19 din județ! Medicul Florin Roșu:

Medicii ieșeni sunt îngrijorați din cauza numărului crescut de cazuri COVID-19 din județ! Medicul Florin Roșu: ” Trist este că au crescut cazurile din secțiile ATI”

05 iul. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Liniștea dinaintea furtunii! După aproximativ două luni în care numărul cazurilor COVID-19 a scăzut vizibil în județul Iași, în ultimele două zile situația s-a schimbat. Vineri, 2 iulie 2021, pe raza județului Iași au fost raportate șapte cazuri. Medicii ieșeni sunt îngrijorați, deoarece au crescut și cazurile în secțiile ATI

Numărul cazurilor COVID-19 din județul Iași este în continuă creștere! Medicii ieșeni sunt îngrijorați și spun că s-a ajuns la această situație din cauza ratei mici a imunizării și a nerespectării măsurilor de protecție. Pe data de 2 iulie 2021, în județeul Iași, au fost raportate șapte noi cazuri. Ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași erau ocupate cinci locuri în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

„Din nefericire, a început să crească și numărul cazurilor din secțiile de ATI! În ultimele zile, au fost raportate tot mai multe cazuri. Numărul crește lent, dar constant. Toate acestea sunt efectele ratei scăzute de imunizare din județ din ultima perioadă și a relaxării necontrolate. Oamenii nu se mai vaccinează, nu mai respectă măsurile de protecție, nu mai poartă mască”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași.

La Spitalul de Boli Infecțioase se fac testări pentru noua tulpină, Delta. Până ieri, în județul Iași, nu a fost depistată nicio persoană infectată cu această tulpină.

„Spitalul de Boli Infecțioase are capacitatea de secvențiere a noilor tulpini virale. Din fericire, nu au fost depistate persoane infectate cu noua tulpină, Delta. Am făcut câteva secvențieri și nu am depistat nimic. Trebuie să fim precauți, să purtăm mască, să respectăm distanța și să ne vaccinăm, deoarece această tulpină este în circulație”, a mai adăugat dr. Florin Roșu.

Caravana mobilă a DSP Iași a imunizat 60 de persoane

Ieri, echipa medicală a DSP Iași s-a aflat în Parcul Voievozilor, din cartierul Alexandru cel Bun, din municipiul Iași, unde a reluat imunizarea cu Johnson & Johnson, după ce miercuri, 30 iulie 2021, vaccinarea a fost întreruptă de ploaie. Medicii au reușit să imunizeze 60 de persoane în intervalul orar 10:00 – 13:00.

„Șaizeci de persoane au fost vaccinate ieri de caravana mobilă la Piața Voievozilor. Mulțumim domnului doctor Petre Crivoi și echipei sale pentru munca depusă! Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală”, a declarat ieri Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Reprezentanții DSP spun că noua campanie de vaccinare împotriva COVID-19 a caravanei mobile a fost un succes.

Numărul persoanelor imunizate în județul Iași este de sub o mie pe zi

De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare, și până ieri, în județul Iași au fost administrate 373.797 de doze de vaccin. Din acest număr total de persoane imunizate, 196.413 au fost vaccinate cu doza 1 și 177.384 cu doza 2.
Sâmbătă, 3 iulie 2021, în județul Iași au fost vaccinate doar 653 de persoane. De la debutul pandemiei și până ieri, pe teritoriul Iașului au fost confirmate 42.427 cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Referitor la gradul de ocupare al paturilor, inclusiv cele din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 15 locuri, dintre care 6 la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`