Prima pagină » Local » Medicii ieşeni şi-au făcut bagajele şi au plecat să-şi salveze colegii din Suceava! În curând, Spitalul Regional de Urgențe va fi redeschis cu forţe proaspete! – VIDEO
Medicii ieşeni şi-au făcut bagajele şi au plecat să-şi salveze colegii din Suceava! În curând, Spitalul Regional de Urgențe va fi redeschis cu forţe proaspete! - VIDEO

Medicii ieşeni şi-au făcut bagajele şi au plecat să-şi salveze colegii din Suceava! În curând, Spitalul Regional de Urgențe va fi redeschis cu forţe proaspete! – VIDEO

26 mart. 2020, 13:28,
în Local

Medicii ieşeni au sărit în ajutorul cadrelor medicale din Suceava, pentru a redeschide Spitalul Regional de Urgenţă, după ce a fost declarat în carantină. Cadre medicale din Iaşi şi-au făcut de luni bagajele şi ca nişte luptători curajoşi, au pornit pe front, în salvarea bolnavilor din Suceava. Medicii ieşeni susţin că există în acest moment materiale de protecţie pentru cadrele medicale care vor lucra acolo.

”Din ziua de luni face eforturi pentru a găsi soluţii de redeschidere a unităţii de primire urgenţe de la Suceava care se afla în regiunea pe care o coordonez. Compartimentul primire urgente Rădăuţi care este a unui spital municipal este acum principalul punct care primeşte urgenţele din judeţul Suceava, inclusiv din municipiul Suceava. Am trimis acolo medici rezidenţi din medicina de urgenţă care să susţină activitatea încă de luni seara.

Pentru Suceava, de dimineaţă a plecat o echipă cu medici, asistenţi, infirmieră, ca să identifice modalitatea în care se poate lucra din nou în unitatea de primiri urgente a spitalului municipal Suceava. În colaborare cu Institutul pentru Situaţii de Urgenţă apoi în colaborare cu alte resurse medicale din judeţul Suceava. Este foarte greu să faci o echipă absolut nouă pentruurgenta din Suceava care să poată fi funcţională, dar acesta este efortul pe care încercam să-l dedicăm, populaţiei din judeţul Suceava, să venim în sprijinul colegilor de acolo, care deocamdată sunt fie în autoizolare, fie internaţi, fie aşteaptă rezultatele testărilor.

Sperăm că efortul nostru să dea roade şi în curând să vă anunţăm că am redeschis unitatea medicală.

Asta pentru că viaţa merge înainte, există în continuare persoane care fac infarctmiocardic acut, care fac decompensări ale bolilor cronice ape care le au şi care le pot opune viaţa în pericol. Traumatismele continuă să aibă nevoie de intervenţie de urgenţă. Cazurile complexe vor fi trimise către toate spitalele din Iaşi. În urgenţă vor intra doar pacienţi fără suspiciune de infecţie cu covid, urmând ca aceştia să fie gestionaţi de Spitalul Regional din Suceava. Noi încercăm să facem anunţul redeschiderii Spitalului din Suceava, în cursul zilei de azi. Depinde şi de resursele locale”, a specificat prof. dr. Diana Cinpoesu, şefa UPU SMURD IAŞI.

Aproximativ 170 de cadre medicale și pacienți de la Spitalul Județean Suceava sunt confirmați cu coronavirus, a declarat joi secretarul de stat Nelu Tătaru, propus ministru al Sănătății . El a spus că se încearcă deschiderea Unității de primiri Urgențe a spitalului cu medici aduși de la Iași, care să trieze și să trimită pacienții spre spitale din Fălticeni, Rădăuți sau Iași.
Nelu Tătaru, aflat în ultimele zile la Suceava, unde spitalul a fost închis din cauza COVID-19, a declarat la Digi 24 că așteaptă să ajungă la București pentru a vorbi cu ministrul demisionar al Sănătății, Victor Costache.
„Venind de la Suceava, pot să spun că în acestă perioadă gravă trebuie să ne unim toți, indiferent de culoarea politică, pentru a putea trece”, a spus Tătaru.
Despre situația de la Spitalul Județean Suceava, el a spus că sunt 170 de cadre medicale și pacienți depitați cu COVID, dar că sunt așteptate joi noi rezultate pentru o situație actualizată. El a precizat că peste 150 dintre persoanele infectate sunt cadre medicale.

Tătaru a precizat că în prima fază după redeschiderea spitalului vor fi păstrate doar două etaje funcționale pentru persoanele infectate cu coronavirus: „Sunt numeroși medici care trebuie internați”.

Potrivit lui Tătaru, se încearcă într-o primă fază, probabil de vineri, redeschiderea Unității de Primiri Urgențe a spitalului, cu medici aduși de la clinici private din Iași, care să trieze, să diagnostigheze și să trimită pacienții spre spitalele din Fălticeni și Rădăuți sau la Iași, în cazul celor cu patologie gravă.
Întrebat despre redeschiderea celorlalte secții ale Spitalului Județean Suceava, Tătaru a spus că depinde de momentul la care „medicii vor fi valizi”. Reamintim că 8 pacienți internați la Spitalul Județean Suceava au murit din cauza coronavirusului, iar unitatea medicală a fost închisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`