Prima pagină » Local » Medicii ieșeni lucrează la capacitate maximă! Peste 60 de pacienți sunt tratați în secțiile ATI ale Spitalului Mobil de la Lețcani și la Spitalul de Boli Infecțioase. Dr. Florin Roșu: „Aprovizionarea cu oxigen este în grafic”
Medicii ieșeni lucrează la capacitate maximă! Peste 60 de pacienți sunt tratați în secțiile ATI ale Spitalului Mobil de la Lețcani și la Spitalul de Boli Infecțioase. Dr. Florin Roșu:

Medicii ieșeni lucrează la capacitate maximă! Peste 60 de pacienți sunt tratați în secțiile ATI ale Spitalului Mobil de la Lețcani și la Spitalul de Boli Infecțioase. Dr. Florin Roșu: „Aprovizionarea cu oxigen este în grafic”

05 nov. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Medicii de la Spitalul Modular de la Lețcani și de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași lucrează la capacitate maximă. În secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale celor două spitale sunt tratați peste 60 de pacienți cu forme medii și grave ale infecției SARS-CoV-2. Ieri, 4 noiembrie 2021, în județul Iași au fost raportate 314 noi cazuri de infectare

În secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale Spitalului de Boli Infecțioase și ale Spitalului Modular de la Lețcani sunt îngrijiți 64 de pacienți cu forme medii și grave. Medicii ieșeni lucrează la capacitate maximă. Stocurile de oxigen sunt în grafic la spitalele ieșene care îngrijesc pacienți COVID-19 care au necesar de oxigen. Există și rezerve strategice de oxigen pentru a nu mai ajunge în situația de criză care a avut loc în urmă cu câteva zile, când stocurile de oxigen erau epuizate și au fost nevoiți să le administreze pacienților oxigen de sudură, oxigen tehnic, dar specialiștii au refuzat să facă acest lucru.

„Îngrijim pacienți la capacitate maximă, atât la Spitalul Modular de la Lețcani, cât și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase «Sfânta Parascheva» din Iași. În aceste momente, aprovizionarea cu oxigen este în grafic, avem inclusiv, ca și până acum, rezerva strategică a spitalului, componența importantă a managementului corect al riscului”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

15 decese și peste 300 de noi cazuri în Iași

Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 314 noi cazuri de infectări și 15 decese în rândul persoanelor infectate. Acestea sunt persoane care au prezentat o formă gravă a bolii și au fost internate în Secțiile ATI. De la debutul pandemiei și până ieri, numărul deceselor provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.612 în județul Iași. Ieri, 4 octombrie 2021, nu mai era niciun loc liber în secțiile ATI.

Cele mai multe paturi ATI erau ocupate la Spitalul Mobil de la Lețcani, 47 de paturi, urmat de Spitalul de Neurochirurgie, 20 de paturi. Totodată, au mai fost identificate 17 locuri ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 13 la Spitalul „Sfântul Spiridon”, 7 la Spitalul Municipal Pașcani, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – 6, Spitalul de Recuperare Iași – 3, Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” – 4, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași – 3, ATI la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași – 5 și la Spitalul Clinic „CF” – 7.

Focar la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu”, Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași (DSP) a raportat ieri, 4 noiembrie 201, un nou focar COVID-19 la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu„, Iași. În secția de Neurochirurgie 1 au fost identificate 7 persoane infectate, dintre care 5 pacienți și două cadre medicale. În această situație au fost luate următoarele măsuri: izolarea în spital a pacienților pozitivi și la domiciliu a cadrelor medicale bolnave. Toți contacții persoanelor infectate sunt monitorizați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *