Prima pagină » Local » Medicii ieșeni fac în continuare eforturi pentru a crește rata de imunizare împotriva COVID-19! „Orice persoană vaccinată este un succes”

Medicii ieșeni fac în continuare eforturi pentru a crește rata de imunizare împotriva COVID-19! „Orice persoană vaccinată este un succes”

09 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Direcția de Sănătate Publică Iași, împreună cu autoritățile ieșene, a organizat o nouă campanie de vaccinare timp de patru zile în municipiul Iași, cu scopul de a crește rata imunizării împotriva COVID-19. Echipele mobile de vaccinare prezente în parcarea Iulius Mall au reușit să imunizeze 100 de persoane în cele 16 ore petrecute acolo. În ciuda eforturilor, mulți ieșeni refuză în continuare să se vaccineze

După patru zile de imunizare împotriva COVID-19, echipele mobile ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași au reușit să vaccineze aproximativ 100 persoane, în parcarea Iulius Mall Iași. Serul administrat a fost Johnson & Johnson. Acest ser necesită administrarea unei singure doze. Decizia de organizare a noilor caravane mobile de imunizare a venit după ce rata vaccinării împotriva COVID-19 a scăzut drastic în județul Iași, iar numărul persoanelor infectate a crescut.

„În cele 4 zile petrecute în parcarea de la Iulisu Mall, medicii au reușit să vaccineze 100 de persoane împotriva COVID-19, cu serul Johnson & Johnson. În total echipele medicale au petrecut 16 ore în parcarea mall-ului pentru a imuniza cât mai multe persoane. Chiar dacă nu este un număr foarte mare, orice persoană vaccinată este un succes. Vom continua acțiunile suplimentare pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19. Mulți ieșeni aleg să se imunizeze pentru că acest ser nu necesită decât administrarea unei singure doze. Aceștia se vaccinează deoarece doresc să minimalizeze riscul unei infecții sau vor să plece cu mai puține griji în vacanță. Pentru imunizarea în cadrul caravanelor mobile nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc și este nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport”, au declarat reprezentanțiii DSP Iași.

Rata de imunizare în județul Iași este în continuare foarte scăzută

De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de imunizare împotriva COVID-19 și până ieri, în județul Iași au fost administrate aproximatov 400.000 de doze de vaccin. Din acest număr total de persoane, 210.352 au fost imunizate cu prima doză, iar 186.312, cu cea de-a doua. Sâmbătă, 7 august 2021, au fost vaccinați 356 de ieșeni, din care 207 cu prima doză, iar 149 s-au prezentat la rapel. De la debutul vaccinării cu serul Johnson & Johnson, în județul Iași au fost adiministrate 17.993 doze. Specialiștii susțin că numărul imunizărilor este prea mic și este nevoie de o rată mai mare de imunizare pentru a reveni la normal. Din nefericire, numărul infectărilor este în continuă creștere de mai bine de o lună. De la debutul pandemiei și până pe 7 august 2021, pe teritoriul județului au fost confirmate 42.617 cazuri.

Centre fără programare, în județul Iași

În prezent, în județul Iași există șapte centre de vaccinare împotriva COVID-19 fără programare. Două dintre acestea se află la Gara Iași și la Aeroportul Internațional Iași. Acolo, serul administrat este Johnson & Johnson.
La punctele de imunizare fără programare de la Centrul Comercial Era, de la Palatul Culturii, de la Casa de Cultură a Studenților și de la Cinema „Victoria” – Piața Unirii și Spitalul Militar Iași, vaccinul folosit este Pfizer. Programul de funcționare a celor șapte centre este zilnic, în intervalul orar 8:00 – 20:00. În județ mai funcționează 28 de centre de imunizare cu programare, unde se administrează Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna și AstraZeneca. La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, de pe Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3 este singurul punct de vaccinare din județul Iași unde se mai administrează AstraZeneca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *