Prima pagină » Local » Medicii ieșeni, despre starea de sănătate a celor doi copii arşi într-un incendiu din judeţul Vaslui
Medicii ieșeni, despre starea de sănătate a celor doi copii arşi într-un incendiu din judeţul Vaslui

Medicii ieșeni, despre starea de sănătate a celor doi copii arşi într-un incendiu din judeţul Vaslui

05 apr. 2022, 12:31,
în Local

Dr. Sidonia Susanu, șef secție Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, din cadrul Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași a transmis astăzi, 5 aprilie 2022, care este starea de sănătate a celor doi copii care au suferit arsuri în incendiul din judeţul Vaslui.

Reamintim faptul că incidentul nefericit a avut loc vineri seara, 1 aprilie 2022.

„Copilul de 6 ani cu arsuri severe ca cai aeriene inferioare are o evoluţie uşor favorabilă, dar încă nu putem spune că a depăşit perioada de risc vital. Speram în continuare la o evoluţie favorabilă.
Copilul de 10 ani, cu arsuri tegumentare importante (46% grad III) a beneficiat deja de două intervenţii chirurgicale în care s-a realizat excizia în mare parte a zonelor de arsură şi acoperirea acestora cu grefe de piele pe aproximativ jumătate din suprafaţa denudata. Joi se va efectua o nouă intervenţie de grefare.
În continuare copiii sunt internaţi în secţia ATI ARŞI, primesc terapie suportiva maximala inclusiv epurare extrarenala”, a transmis dr. Sidonia Susanu, șef secție Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, din cadrul Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria”, Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *