Prima pagină » International » Medicii i-au amputat piciorul greşit unui bărbat din Austria. Eroarea a fost descoperită după trei zile
Medicii i-au amputat piciorul greşit unui bărbat din Austria. Eroarea a fost descoperită după trei zile

Medicii i-au amputat piciorul greşit unui bărbat din Austria. Eroarea a fost descoperită după trei zile

21 mai 2021, 12:29,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Incident trafic în Austria. Medicii de la Clinica Freistadf au amputat piciorul greşit unui bărbat. Cadrele medicale au descoperit greşeala după nu mai puţin de trei zile.

Pacientul a rămas fără un picior, iar reprezentanții spitalului austriac au declarat că la baza acestei „greşeli tragice” stă o eroare umană, scrie Reuters.

Un bărbat a rămas fără un picior. Medicii din Austria i l-au amputat din greşeală pe cel bun

Bărbatul internat pentru a i se amputa piciorul suferă de mai multe boli, iar acestea i-au infectat membrele inferioare până în punctul în care piciorul stâng a necesitat să fie tăiat.

„Suntem profund şocaţi de faptul că marţi, 18 mai, în pofida standardelor de asigurare a calităţii, piciorul greşit al unui bărbat de 82 de ani … a fost amputat”, a transmis clinică, adăugând că greşeala a fost observată prima dată joi dimineaţă, când bărbatului i s-a schimbat bandajul.

Se pare că eroarea s-a produs cu puţin timp înainte de intervenţia chirurgicală, când membrul care urma să fie amputat a fost marcat.

„Din păcate, greşeala prin care piciorul drept a fost amputat în loc de cel stâng, a avut loc ca urmare a unei serii de circumstanţe nefericite”, a mai transmis clinică, adăugând că investighează ce s-a întâmplat şi îşi va revizui standardele. Pacientului i s-a oferit asistenţă psihologică şi trebuie supus unei noi operaţii pentru a-i fi amputat piciorul stâng. Operaţia este planificată în scurt timp”, au transmis reprezentanții clinicii.

Şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a rămas fără un picior. Medicii i l-au amputat din cauza unei cangrene

Zi neagră, 16 februarie 2021, pentru Sorin Ovidiu Vântu, fostul om de afaceri a rămas de asemenea fără un picior. Cadrele medicale au hotărât să îl amputeze din cauza unei cangrene. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a făcut declarații despre acest aspect la acel moment. Milionarul Sorin Ovidiu Vântu trece prin clipe nefericite, după ce medicii i-au amputat un picior din cauza problemelor de sănătate.

Sorin Roșca Stănescu a transmis faptul că nu îi face plăcere să vorbească despre starea de sănătate a prietenului său. Mai mult decât atât, Vântu s-a aflat și în comă, infecția propagându-se în tot corpul.

„Nu-mi face niciun fel de plăcere să vorbesc despre starea lui de sănătate pentru că nici lui nu-i face plăcere. A suferit o operație de amputare, nu a întregului picior, la un picior, ca urmare a unei infecții foarte grave pe care a făcut-o în închisoare, în condițiile în care cei de acolo, de la Administrația Penitenciarelor nu i-au dat permisiunea de a se trata. A trecut și printr-o situație mai gravă, s-a aflat și în comă, infecția s-a propagat în întreg organismul. Acum știu că este în afara oricărui pericol, dar a suferit această amputare la unul dintre picioare. Se află în străinătate!”, a declarat Sorin Roșca Stănescu.

Un alt caz a fost acela al unui fermier din China. Bărbatul a recurs la un gest ieşit din comun după ce a aflat că mai are doar trei luni de trăit. Astfel, bărbatul şi-a tăiat singur un picior, după ce doctorii au ajuns la concluzia că acesta trebuie amputat, dar nu au vrut să îl opereze deoarece era prea sărac. Cazul lui a uimit o lume întreagă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *