Prima pagină » Local » Medicii din Iași au salvat-o în ultimul moment! De teamă că ar putea muri la spital, o ieșeancă de 55 de ani înfectată cu COVID-19 se află în stare foarte gravă, după o săptămână în care s-a tratat acasă! Prof.dr. Diana Cimpoeșu: „Ne este greu să înțelegem că încă sunt persoane care se tem să meargă la doctor”
Medicii din Iași au salvat-o în ultimul moment! De teamă că ar putea muri la spital, o ieșeancă de 55 de ani înfectată cu COVID-19 se află în stare foarte gravă, după o săptămână în care s-a tratat acasă! Prof.dr. Diana Cimpoeșu:

Medicii din Iași au salvat-o în ultimul moment! De teamă că ar putea muri la spital, o ieșeancă de 55 de ani înfectată cu COVID-19 se află în stare foarte gravă, după o săptămână în care s-a tratat acasă! Prof.dr. Diana Cimpoeșu: „Ne este greu să înțelegem că încă sunt persoane care se tem să meargă la doctor”

12 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

O femeie de 55 de ani se zbate între viață și moarte după ce a refuzat să meargă la spital! De teamă că va muri într-o unitate medicală, acesta a ales să stea acasă și să se trateze cu antibiotice. Femeia a fost depistată pozitiv COVID-19 după o săptămână, starea ei de sănătate s-a agravat și a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, având grave probleme pulmonare

O ieșeancă a ajuns în stare foarte gravă la spital, după o săptămână în care s-a tratat acasă cu antibiotice. Femeia a refuzat să se prezinte la medic, de teamă, iar, acum, are o afecțiune pulmonară de 90 la sută și este ventilată mecanic în Secția ATI. Aceasta a fost depistată pozitiv COVID-19.

„În Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului «Sfântul Spiridon» a ajuns cu ambulanța o pacientă de 55 de ani, în stare foarte gravă, febrilă, dispneeică. Pacienta este din mediul rural, iar, la ea, suspiciunea a fost de la început de infecție cu COVID-19. Femeia a fost confirmată pozitiv printr-un test rapid. Prin examenul computer tomograf am observat o afectare pulmonară de 90 la sută. S-a început ventilația mecanică, non-invazivă, pentru că starea ei era foarte gravă și se putea instala o insuficiență respiratorie acută, severă, cu necesar de intubație și de ventilație mecanică invazivă. Pacienta ne-a declarat la venire că i-a fost teamă să vină la spital, de aceea s-a tratat acasă cu antibiotic și antitermic, crezând că este o infecție obișnuită. Abia în momentul în care a văzut că respiră cu dificultate a venit la spital”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Medicii fac apeluri disperate către ieșeni

Medicii ieșeni fac apeluri disperate către populație să se vaccineze și să respecte măsurile de precauție, deoarece există în continuare un risc ridicat de infectare. Specialiștii susțin că depistarea la timp a infecției este vitală în cele mai multe cazuri.

„Femeia de 55 de ani este o pacientă nevaccinată! Ne este greu să înțelegem acum, la un an și jumătate de la începutul pandemiei, că există în continuare cazuri de oameni care rămân acasă, nu vin la timp la spital, nu solicită diagnosticul PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 la timp. Au în continuare idei care nu corespund realității, se tem de terapiile care s-au dovedit a fi benefice pe parcursul acestui an și jumătate de pandemie.

Mesajul nostru este unul foarte clar: pot exista în continuare cazuri extrem de severe, pot exista în continuare decese. Este păcat că încă există persoane nevaccinate, persoane care se tem de diagnostic și de terapie și ajung în situații foarte grave. Singura soluție este vaccinarea, depistarea precoce, păstrarea măsurilor de precauție și prevenție. Trebuie să avem un diagnostic rapid, pentru că sunt forme care pot fi tratate la domiciliu, dar sunt și forme grave, care trebuie tratate la spital”, a spus prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Tot mai mulți pacienți în Secția ATI-Covid

Deoarece numărul de infectări din județul Iași este tot mai mare în ultima perioadă, Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” este neîncăpătoare. Sunt internați opt pacienți cu forme severe de COVID-19. Deoarece toate paturile sunt ocupate, pacienta de 55 de ani a fost transferată în Secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași. În ultimele ore, în județul Iași au fost confirmate 14 noi cazuri de infectare.

„Această pacientă se află în Terapie Intensivă, la Spitalul «Nicolae Oblu», pentru că, la ATI, la Spitalul de Boli Infecțioase, nu mai sunt locuri libere. Toate locurile sunt ocupate, din păcate, de pacienți în stare foarte gravă. S-a luat PCR pentru depistarea tulpinei Delta. Încă se lucrează la acest test și se așteaptă rezultatul. Terapia a început încă din Urgență”, a adăugat șefa UPU-SMURD Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *