Prima pagină » Economic Local » Medicii din Iași au obținut vouchere în valoare de 200.000 de lei pentru achiziția mașinilor electrice
Medicii din Iași au obținut vouchere în valoare de 200.000 de lei pentru achiziția mașinilor electrice

Medicii din Iași au obținut vouchere în valoare de 200.000 de lei pentru achiziția mașinilor electrice

26 oct. 2024, 02:00, 2 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Medicii din Iași au obținut de la Administrația Fondului pentru Mediu vouchere pentru achiziția mașinilor electrice. Tichetele sunt acordate în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic – sesiunea 2020 – 2024

Noi liste cu beneficiarii din Iași ai Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic – sesiunea 2020 – 2024, a fost publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Firmele din Iași eligibile au domenii de activitate precum medicină sau comerț. Listele sunt publicate pe site-ul AFM, la rubrica „cereri persoane fizice”, din programul Rabla Plus. Suma totală a tichetelor valorice este în valoare de 200.000 de lei. Dr. Chele Gabriela Elena este unul dintre beneficiarii acestui program. Ieșeanca va primi un voucher în valoare de 25.500 de lei, cu care va achiziționa o mașină electrică.

Medicii din Iași au obținut vouchere în valoare de 200.000 de lei

Compania Alluring Aesthetics SRL se află pe lista beneficiarilor din Iași. Valoarea tichetului este de 25.500 de lei. Proprietarul firmei Procondentis SRL va achiziționa o mașină nouă cu un voucher în valoare de 13.000 de lei. Voucherele sunt acordate ieșenilor care au depus dosarele în edițiile Rabla Plus din anii precedenți, respectiv 2022 și 2023. Primarii sau antreprenorii din Iași vor moderniza parcul auto. Astfel, edilul din comuna Țuțora va achiziționa trei mașini electrice noi sau hybrid cu trei vouchere în valoare 360.000 de lei. Primarul din comuna Costuleni va primi trei tichete în valoare de 360.000 de lei. Cu acestea va cumpăra trei mașini electrice noi. De asemenea, companiile private vor schimba parcul auto. Peste 500 de ieșeni au primit voucherele în programul Rabla Local.

Modificări la programul Rabla Plus derulat anul acesta

În programul Rabla Plus 2023 s-au înscris 459 de persoane fizice, fiind achiziționate 442 de mașini noi, din care 350 pur electrice și 92 hibrid plug-in, dar și opt motociclete electrice. Fiecare voucher primit de beneficiarii din Iași a fost utilizat pentru achiziția unui autoturism nou. O nouă sesiune de înscrieri s-a derulat în vara acestui an. Programul a avut mai multe modificări. Astfel, există posibilitatea de a preda două vehicule vechi în loc de unu, așa cum era până acum, precum și acordarea unui bonus suplimentar de vechime, în valoare de 1.500 de lei, pentru mașinile mai vechi de 15 ani și cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Astfel, pentru achiziționarea unei mașini prin Rabla Clasic, cei care participă la program vor putea lua o primă de casare de 6.000 de lei, la care se adaugă un bonus de vechime de 1.500 de lei pentru cele mai vechi de 15 ani. Cu o singură mașină casată se acordă 7.500 de lei pentru achiziționarea unui vehicul nou, cu motor convențional. Pentru a putea fi casat un vehicul, trebuie să aibă o vechime de cel puțin 6 ani de la data fabricației sau a primei înmatriculări în România. De asemenea, medicii din Iași au obținut de la Administrația Fondului pentru Mediu vouchere pentru achiziția mașinilor electrice.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 octombrie 2024
28 octombrie 2024