Medicii din Capitală aduc acuzații grave Direcției de Sănătate Publică. Cadrele medicale susţin ca DSP instigă medicii de familie la malpraxis și la încălcarea legii.
Situaţia pare să fi ajuns la cote maxime, iar cuvintele lansate de cadrele medicale nu lasa loc de interpretări.
Medicii din Capitală aduc acuzații grave Direcției de Sănătate Publică
„Practic, medicii de familie au avut întâlniri cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și au stabilit să se dea o declarație în baza căreia DSP-ul să transmită dovada de izolare pentru pacientul respectiv, care este absolut necesară pentru a i se elibera concediul medical.
Au apărut, ulterior, disfuncționalități în ceea ce privește comunicarea dintre medicii de familie și DSP. Știm că resursele umane din cadrul Direcției de Sănătate publică sunt limitate, dar, în același timp, considerăm că este absolut necesar să se creeze cadrul legislativ și să se lămurească acesta, pentru a se asigura o bună activitate medicilor de familie.
Medicii de familie, alături de medicii din spitale, au fost în permanență în prima linie a acestei lupte cu pandemia COVID-19.
Problema este că medicii de familie, pentru a elibera concediul medical acestor pacienți, aveau nevoie de o dovadă de izolare, pe care trebuia să o transmită DSP-ul. (…)
Medicilor de familie li s-au solicitat niște documente suplimentare, cum ar fi completarea unei fișe medicale prin care ei să își asume, de fapt, recomandarea izolării la domiciliu sau internarea pacienților pozitivi. Ceea ce contravine legii”, a declarat, la Antena 3, președintele Colegiului Medicilor, Cătălina Poiană.
Creștere a cazurilor de infectare cu COVID!
Acuzaţiile aduse de atre medicii din Capitala reprezentanţilor Direcției de Sănătate Publică par a fi justificate având în vedere situaţia cazurilor de COVID din ţara noastră.
Până astăzi, 12 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 65.177 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
31.048 pacienți au fost declarați vindecați și 7.026 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 763 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până astăzi, 2807 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat
În intervalul 11.08.2020 (10:00) – 12.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 43 de decese (25 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Timiș, Vâlcea și Vrancea.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 16 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la categoria de peste 80 de ani.
42 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate până în prezent comorbidități.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.381 Dintre acestea, 485 sunt internate la AŢI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.427.626 de teste. Dintre acestea 22.607 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.098 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.509 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 174 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 12 august.
Pe teritoriul României, 15.494 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.970 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 39.900 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 214 de persoane.