Prima pagină » Titlurile zilei » Medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon” au fost jigniți în ultimul hal de un deputat USR! Cadrele medicale se pregătesc să îl dea în judecată! – FOTO

Medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon” au fost jigniți în ultimul hal de un deputat USR! Cadrele medicale se pregătesc să îl dea în judecată! – FOTO

12 dec. 2019, 04:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Mai mulți doctori din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, afirmă că se pregătesc să îl dea în judecată pe deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu. Cadrele medicale s-au simțit extrem de jignite de postarea deputatului clujean referitoare la unitatea medicală din Iași

Un deputat USR de Cluj, care a venit zilele trecute la Iași pentru a depune plângeri penale împotriva unor manageri de spitale, a avut un limbaj „de maidan” într-o postare pe Facebook. Parlamentarul face referire la condițiile din Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași. Asta, după ce deputatul Emanuel Ungureanu a mers noaptea în unitatea medicală ieșeană și a făcut mai multe poze.
Acum, mai mulți medici din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, au anunțat că se gândesc serios să îl dea în judecată pe deputatul clujean, după ce au văzut postarea acestuia pe rețeaua de socializare.

„O căzătură veche de 100 de ani”

Astfel, doctorii s-au simțit extrem de lezați, după ce Emanuel Ungureanu a adresat jigniri atât unității, cât și, tuturor angajaților spitalului.

„Am vizitat aseară acest coteț, care colcăie de bacterii ucigașe, fără să cer acordul cuiva din conducerea spitalului, o „căzătură” veche de peste 100 de ani. Managerul (ec. Ioan Bârliba, poreclit „Bârlibidon” în postare de către deputat – n.r.) împotriva căruia am depus plângere penală la DNA Iași a aflat din presă că voi veni și s-a îndurat să pună hârtie igienică în anumite băi, săpun lichid, dezinfectant și hârtie de șters pe mâini, nu în toate, să nu se învețe pacienții cu binele. Colac la WC este un lux pe care nu-l merită pacienții asigurați care apelează de nevoie la acest spital absolut mizerabil… Revin la Iași, am primit în ziua plecării niște documente trăznet…”, a precizat deputatul pe pagina sa de Facebook.

Așadar, medicii ieșeni, care salvează vieți zilnic, s-au simțit extrem de jigniți de aceste afirmații, considerând că este vorba despre un limbaj suburban, nedemn pentru un deputat. Acesta a spus că spitalul este „un coteț”, motiv care i-a făcut pe angajați să considere că și ei sunt, implicit, considerați drept „porci”. Asta, în condițiile în care deputatul plătit din bani publici a venit pe furiș în unitatea medicală, în miez de noapte, să facă poze în grupurile sanitare și să denigreze munca a sute de medici care îngrijesc bolnavi din toată Moldova. Numai în secțiile de chirurgie se efectuează zilnic peste 30 de intervenții, cele mai multe de mare complexitate.

Reproșuri și sfaturi pentru procurori și polițiști

Amintim că, în urmă cu câteva zile, deputatul USR Emanuel Ungureanu a mers la sediul DNA Iași, pentru a depune două plângeri penale, pe numele unor persoane din sistemul medical ieșean. În curtea DNA Iași, acesta a ținut un discurs în cadrul căruia a adus diverse acuzații, mai directe sau mai voalate, atât managerilor Spitalului „Sfântul Spiridon” și Institutului de Psihiatrie „Socola”, din Iași, cât și fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, și unui deputat ieșean.

În plus, Emanuel Ungureanu a avut un atac și la adresa activității procurorilor DNA Iași.

„Există necesitatea de a îndemna instituții ca DNA să-și facă treaba. Regret și este o mare palmă pentru DNA Iași că nu și-a făcut până acum treaba!”, a precizat Ungureanu.

Mai mult, acesta „le-a explicat” procurorilor DNA și DGA cam ce au de făcut, spunând că „ar fi trebuit să facă un flagrant”.  Ungureanu a venit în Iași la începutul lunii octombrie a acestui an. Atunci, el a dat buzna în Institutul de Psihiatrie „Socola”, susținând că vrea să viziteze unitatea medicală. Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate, a intrat prin saloane fără vreun acord din partea conducerii instituției.

De fapt, Ungureanu voia să facă un control la „Socola”, la cererea a două asistente medicale care lucrează în Institut, Lola Mitrică și Mirela Popeanu. De-a lungul timpului, cele două asistente au formulat mai multe plângeri la adresa managerului unității.

La acea dată, Ungureanu a menționat că venise pentru a vedea care sunt condițiile în care sunt îngrijiți bolnavii, în urma unor reclamații primite în urmă cu câțiva ani. Ulterior, el a revenit în Iași, susținând că vrea să depună plângeri penale la DNA.
Din informațiile deținute, Ungureanu ar intenționa să candideze la postul de primar al municipiului Cluj-Napoca, la alegerile locale din 2020. De asemenea, unele surse afirmă că, în fapt, acesta ar dori să aducă la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași, pe postul de manager, un medic din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *