Prima pagină » Local » Medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași răsuflă ușurați după ce numărul pacienților COVID-19 a scăzut. Managerul Alina Belu: „În aceste momente suntem pe un platou al infectărilor” – Foto/ Video

Medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași răsuflă ușurați după ce numărul pacienților COVID-19 a scăzut. Managerul Alina Belu: „În aceste momente suntem pe un platou al infectărilor” – Foto/ Video

09 nov. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Numărul pacienților COVID-19 de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași este în scădere de aproximativ o săptămână. Ieri, 8 noiembrie 2021, erau internați 17 pacienți COVID-19. Dintre aceștia, la secția de Anestezie și Terapie Intensivă erau ocupate trei paturi. Potrivit medicilor ieșeni, toți pacienții aveau o stare stabilă, niciunul necesitând intubare. O parte dintre pacienții internați prezintă și alte afecțiuni. În ultima săptămână s-a observat o scădere a ratei de infectare în rândul copiilor.

De aproximativ o săptămână, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, medicii au observat o scădere a numărului de infectări. Luni, 8 noiembrie 2021, în cadrul spitalului se aflau internați 17 pacienți, dintre care trei în secția ATI. Cel mai mic copil are doar o lună și două săptămâni, iar cel mai mare este un adolescent de 17 ani. Medicii ieșeni au precizat că mulți dintre cei internați prezintă și alte patologii.

„Pe sectorul ATI-COVID-19 avem trei pacienți internați, niciunul nu este intubat și venitilat mecanic, respiră singuri. Pe zona roșie avem ocupate 14 paturi. Cel mai mic pacient are o lună și două săptămâni, iar cel mai mare are 17 ani. Situația este staționară, cam de o săptămână trendul se păstrează la același nivel. Pe weekend, 14-15, în cursul săptămânii 10-11, pe zona roșie. În aceste momente suntem pe un platou al infectărilor, dar așteptăm scăderea, din tot sufletul. Copiii infectați prezintă și alte patologii asociate, diabet, patologii neurologice, dar nu în incidență mare. Au un risc cei cu patologii asociate, dar au evoluții favorabile”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Medicii sunt rezervați cu privire la starea copilei de două luni înjunghiată de tată

Au trecut deja două zile de când fetița în vârstă de două luni a ajuns de urgență pe mâna medicilor ieșeni după ce a fost înjunghiată de propriul tată. Aceasta a fost operată, iar starea ei este stabilă momentan. Medicii sunt rezervați cu privire la evoluția ei și așteaptă să treacă cele 72 de ore de la momentul intervenției pentu a se putea pronunța. Copila este intubată și internată în secția ATI a spitalului.

„Starea fetiței de două luni de la Roman este staționară, are 48 de ore de la intervenție, așteptăm să treacă cele 72 de ore critice. Echipa chirurgicală și de anesteziști va decide în următoarea perioadă dacă va putea fi detubată și să înceapă să respire singură. Momentan, nu se pune problema unei noi intervenții. Nu au apărut complicații. Mama nu a venit, a sunat să se intereseze de starea ei și intenționează să se interneze alături de ea. Familia este interesată de starea fetei. Intervenția prin care a trecut micuța pacientă a durat două ore și jumătate, trei”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Amintim că fetița de doar două luni a ajuns în stare gravă, transportată cu elicopterul SMURD, de la Roman la Spitalul pentru copii din Iași, după ce a fost înjunghiată de 10 ori de tată. Bărbatul și-a înjunghiat cele două fiice gemene și pe mama acestora. Din nefericire, una dintre fetițe a decedat, iar cealaltă a ajuns la spital. Mama copilelor a scăpat și ea cu viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025