Prima pagină » National » Medicii de la Spitalul de Urgență București, declarații halucinante într-un jurnal pandemic: „Tinerii care nu cred în Covid-19 îi sedăm și aplicăm metode invazive”
Medicii de la Spitalul de Urgență București, declarații halucinante într-un jurnal pandemic: „Tinerii care nu cred în Covid-19 îi sedăm și aplicăm metode invazive”

Medicii de la Spitalul de Urgență București, declarații halucinante într-un jurnal pandemic: „Tinerii care nu cred în Covid-19 îi sedăm și aplicăm metode invazive”

07 oct. 2021, 10:14,
Roxana Butuc, în National

Doctorii de la Spitalul Universitar de Urgență București, au postat pe rețelele de socializare, felul în care se arată situația din spitale în contextul pandemic actual, arătându-se o varietate de pacienți pentru care medicii se luptă să-i salveze.

Dr. Elena Copaciu atrage atenția asupra faptului că nu așa trebuie să se facă medicina în secolul actual într-o țară europeană civilizată „ E vremea să înțelegem exigențe de sănătate publică și să decidem”, a afirmat aceasta.

Doctorii de la Spitalul București au scris un jurnal pandemic în care este trecută situația din spital

Având în vedere creșterea masivă a cazurilor de infectări cu noul coronavirus, medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București au făcut o postarea pe rețelele de socializare sub denumirea de „Jurnal de front pandemic”, în care relatează situația actuală din spitale.

Dr. Elena Copaciu, specialitist anestezist și terapie intensivă, Medic Șef Clinica Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgență București, vorbește despre faptul că e de necrezut felul în care se practică medicina în acest secol.

Mesajul postat pe Facebook

Iată ce au declarat medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București într-o postare pe Facebook, despre pacienții internați la secția de Terapie Intensivă a spitalului.

”Jurnal de „front” pandemic!

68 de ani, singură, nevaccinată, cu simptome COVID de o săptămână, adusă de la sute de km distanță pentru internare de doi preoți din parohia sa! Direct la critici!

42 de ani, bărbat, nevaccinat, miocardită virală COVID-19. Stare critică.

Pacient în jur de 70 de ani, adus cu forța de familie la camera de gardă, simptomatic de multe zile, saturație în oxigen a sângelui- 60%!!… admis direct în terapie intensivă!

4 pacienți de diverse vârste internați simultan cu fenomene de miocardită virală asociată pneumoniei COVID-19 cu mutația Delta.

Teolog, peste 50 de ani, cu comorbidități, nevaccinat, externat după cam 5 săptămâni, 4 în terapie intensivă. Colegii săi de salon au fost mai puțin norocoși!

Tineri cu sau fără comorbidități, nu cred în virus și nici în vaccin, chiar cu măști de CPAP sunt foarte conectați la mediul lor profesional și rămân așa până suntem nevoiți să îi sedăm și aplicăm metode invazive pentru a menține oxigenarea la un nivel care să nu afecteze funcționarea organelor interne!

Din 17 august reanimarea noastră e plină cu critici Covid, mutația Delta.

Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreți să știți cu ce eforturi!

Ne pregătim poate de triplare!

Dar nu așa se face medicina acestui secol în Europa!

E vremea să înțelegem exigențe de sănătate publică și să decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt prioritățile!

Cred că noi ca popor nu am înțeles ce importantă e sănătatea! Când ești sănătos poți să îți urmezi toate visurile! Fără sănătate e mult, mult mai greu!”, scrie pe o rețea socială Dr. Elena Copaciu, specialitatea anestezie și terapie intensivă, Medic Șef Clinica Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgență București.

Directorul INSP, despre numărul infectărilor din România

Într-o conferință de presă, susținută azi, 6 octombrie 2021, Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutul Național pentru Sănătatea Publică (INSP), dr. Adriana Pistol, a vorbit despre ,tendința în creștere a numărului de cazuri.

„Dacă vom păstra acelaşi trend în care nu facem nimic, da, nu suntem departe de 20.000”, a declarat Adriana Pistol.

În acest context, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de ieri, 6 octombrie 2021, Hotărârea numărul 80 prin care se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menținerea măsurilor adoptate în Hotărârea de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021, cu modificările și completările ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *