Prima pagină » Local » Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au lucrat și de sărbători ca în restul zilelor! Numărul de pacienți ajunși în stare gravă a rămas aproape neschimbat
Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au lucrat și de sărbători ca în restul zilelor! Numărul de pacienți ajunși în stare gravă a rămas aproape neschimbat

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au lucrat și de sărbători ca în restul zilelor! Numărul de pacienți ajunși în stare gravă a rămas aproape neschimbat

28 dec. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Medicii de la Spitalul de Boli infecțioase din Iași au lucrat la foc continuu și în perioada zilelor de Crăciun. Numărul de bolnavi COVID-19 a rămas aproape același. Secția de Terapie Intensivă a fost ocupată cu multe cazuri grave. Patru ieșeni infectați cu coronavirus au decedat în ultimele trei zile în unitatea medicală

Zeci de pacienți și-au petrecut zilele de Crăciun pe patul de spital din cauza infecției cu coronavirus. La Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași medicii au lucrat pe ture pentru a monitoriza bolnavii COVID-19 de pe fiecare secție. Programul nu a fost diferit față de restul perioadei de pandemie, având în vedere situația din spitalele suport Covid, unde ajung cazuri grave. Un număr de 23 de paturi mai sunt libere în unitatea sanitară, secția de ATI având toate locurile ocupate. Externările și internările au rămas echilibrate ca număr, zilnic fiind circa 12.

Pacienții cu afecțiuni precum hipertensiune, diabet, dar și obezitate morbidă ajung tot mai frecvent. La Spitalul de Boli Infecțioase au fost internați în ultima lună pacienți care aveau o greutate de peste 130 de kilograme, aceștia fiind infectați cu noul tip de virus. Medicii au observat că la acești pacienți există o întreagă serie de complicații care le pun în pericol șansele de supraviețuire.

Numărul de cazuri de persoane internate în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, aproape neschimbat

În zilele de Crăciun, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași numărul de bolnavi COVID-19 internați nu a scăzut semnificativ. Cazuri grave au continuat să ajungă la spital. Din nefericire, patru persoane au decedat.

„A scăzut ca număr, ajungând cu doi-trei pacienți mai puțin. Au continuat însă să ajungă cazuri grave. A fost înregistrat un deces în ziua de Ajun, trei decese în prima zi de Crăciun și niciunul în cea de-a doua. Aștept trei pacienți gravi care trebuie să fie aduși din UPU SMURD, astfel încât, în fiecare oră, situația poate sta cu totul diferit. În acest moment este un pat liber pe secția de Terapie Intensivă. Și în aceste zile au venit medicii și au monitorizat bolnavii. De când a început pandemia și până acum, fiecare secție a avut un coleg desemnat pe fiecare secție care a verificat pacienții, nu puteau fi lăsați doar medicii de gardă să se ocupe de internări și externări și multe altele”, spune dr. Carmen Manciuc, medic la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Pe data de 27.12.2020, în județul Iași au fost 101 cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus

În județul Iași, autoritățile au raportat ieri un număr de 101 cazuri noi de infectări cu coronavirus. Timp de aproape 10 luni, 26.379 de persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea, 6.247 au fost externate. Ieri, 16 ieșeni s-au întors la familiile lor. De pe paturile de Terapie Intensivă 8 pacienți au decedat, numărul total fiind de 441. În spitalele suport COVID-19, numărul paturilor ocupate cu tot cu cel al secțiilor de Terapie Intensivă a fost de 460. Medicii spun că din ce în ce mai mulți ieșeni au nevoie de oxigen după ce ajung la spital, iar nivelul saturației este unul scăzut.

Referitor la paturile de ATI, din cele 460 sunt ocupate 61 astfel: nouă sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumologie, trei la Spitalul Municipal Pașcani, patru la Spitalul de Recuperare, șase la Spitalul C.F. Iași și 14 la Spitalul de Neurochirurgie. Mai erau libere șase paturi ATI, trei paturi la Spitalul Municipal Pașcani, un pat la Spitalul de Recuperare și două paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie.

Spitalele suport Covid mai aveau 251 de paturi libere

În spitalele suport COVID-19 mai erau libere 251 de paturi. Dintre acestea, 24 de paturi erau libere la Spitalul de Boli Infecțioase, opt la Spitalul Mobil Lețcani, două paturi la Spitalul de Pneumologie, 37 de paturi la Spitalul Hârlău, 16 paturi la Spitalul de Recuperare, 68 de paturi la Spitalul C.F. Iași, nouă paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 22 de paturi la Spitalul Militar și 66 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani. Cei mai afectați de infecția cu coronavirus sunt pacienții care suferă de diabet, obezitate și hipertensiune.

În ceea ce privește Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, sunt ocupate trei paturi ATI. În momentul de față sunt nouă bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă în cadrul unității sanitare. Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, ieri se aflau 3.496 de persoane în izolare, iar 4.263 de persoane erau carantinate la domiciliu. Până în prezent au fost emise în total 26.370 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 26.960 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`