Prima pagină » Actualitate » Medicii de la ATI a Spitalului Sf. Pantelimon își vor da demisia. Internările întâmpină probleme
Medicii de la ATI a Spitalului Sf. Pantelimon își vor da demisia. Internările întâmpină probleme

Medicii de la ATI a Spitalului Sf. Pantelimon își vor da demisia. Internările întâmpină probleme

08 aug. 2024, 13:35, 5 ,
în Actualitate

Majoritatea medicilor de la secția de anestezie-terapie intensivă (ATI) a Spitalului Sfântul Pantelimon au anunțat că renunță la gărzi, ceea ce a dus la blocarea internărilor în spital.

Decizia lor vine în contextul în care doi medici din aceeași secție sunt acuzați de omor calificat cu premeditare. Șefa secției ATI, Florina Pompilian, a declarat că medicii nu se tem, dar preferă să lucreze în locuri unde nu sunt „călcați în picioare.”

Medicii de la ATI a Spitalului Sf. Pantelimon își vor da demisia

Pacienții aflați în secția ATI continuă să fie îngrijiți, însă internările sunt momentan suspendate.

„Nu este o grevă propriu-zisă, rămânem să îngrijim pacienții care sunt deja internați, dar am anunțat că nu mai facem gărzi. Ne pare foarte rău pentru situație, dar vom demisiona din spital după ce ne asigurăm că pacienții din terapie intensivă sunt rezolvați. Toți colegii pleacă,” a afirmat Florina Pompilian, citată de News.ro.

Ea a explicat că secția ATI are 12 medici, dar în condițiile în care două dintre doctorițe sunt anchetate, una este în concediu, iar un alt medic încă nu a decis dacă va demisiona, ceilalți opt medici au hotărât să renunțe la gărzi.

Medicul a adăugat că presiunea a devenit insuportabilă și că nu mai pot lucra în astfel de condiții.

„Nu ne este teamă, dar nu putem să ne desfășurăm activitatea în aceste condiții. Este o specialitate dificilă, dar este terfelită în acest moment. Preferăm să mergem în locuri unde avem liniște și respect,” a spus Florina Pompilian.

Managerul spitalului, Bogdan Socea, a confirmat că medicii ATI au decis să intre în grevă, refuzând să ofere anestezie pacienților cronici sau programați, dar continuând să asigure urgențele și să îngrijească pacienții din terapie intensivă.

„Medicii pregătesc o hârtie prin care își vor anunța demisia atât din contractele de gărzi, cât și din cele cu spitalul,” a declarat Bogdan Socea.

Percheziții la Spitalul Sf. Pantelimon din București

Miercuri, patru angajați ai Spitalului Sfântul Pantelimon au fost luați de poliție și duși la audieri în legătură cu un dosar privind decese suspecte din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

„În dimineața zilei de 7 august 2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiștii Serviciului Omoruri din cadrul DGPMB au efectuat patru percheziții la domiciliile unor angajați ai Spitalului Clinic de Urgență ‘Sf. Pantelimon’. De asemenea, patru cadre medicale au fost aduse la sediul Serviciului Omoruri pentru audieri,” a comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Ancheta a început în aprilie, după ce o asistentă de la Spitalul „Sf. Pantelimon” a raportat că, între 4 și 7 aprilie 2024, 17 pacienți din Secția ATI au decedat, personalul medical fiind suspectat că ar fi redus intenționat doza de noradrenalină, un medicament esențial pentru menținerea tensiunii arteriale.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru omor, au colectat probe, au audiat medici și asistente și au ridicat documente medicale legate de pacienții decedați în perioada respectivă.

Mai târziu, o asistentă a fost acuzată de mărturie mincinoasă, deoarece anchetatorii consideră că deține informații despre ceea ce s-a întâmplat în Secția ATI, dar a refuzat să colaboreze în timpul audierilor, motiv pentru care a fost pusă sub acuzare.

Comentarii
  • E mai bine așa, pacienții să strângă bani și să plece în străinătate. Casapii din România se erijează în medici, imită igiena, pretind specializări și, de fapt, sunt niște bieți vraci fără chemare.

  • La ce salarii aveti va dati demisia ? Rusine sa va fie de asta va gasesc procurorii cu bani in chiloti, in cartile pe care nu le mai deschideti, in pereti, BUGETARI ce sa faci!

  • bravo rafila

    eu,ai dadeam afara pe toti. aduceam o firma de paza sa nu-i mai lase pe macelarii de doctori sa intre in spital .in afara de asta ,le faceam cazier la toti cei care au iesit sa protesteze ,pt constituire de grup de crima organizata
    daca ma cenzurezi iti bag pl in gt

  • Mai bine ca isi dau demisia medicii criminali. Sa lase locul la altii mai omenosi. Tot asa cum eliberau paturile de spital, sa elibereze posturile, poate vin alti medici mai omenosi.

  • „Nu este o grevă propriu-zisă, rămânem să îngrijim pacienții care sunt deja internați, dar am anunțat că nu mai facem gărzi. Ne pare foarte rău pentru situație, dar vom demisiona din spital după ce ne asigurăm că pacienții din terapie intensivă sunt rezolvați.”
    Adica dupa ce omoara poti bolnavii de la terapie intensiva, pleaca si ei acasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *