Prima pagină » Coronavirus » Medicii avertizează: „Limba COVID”, un nou simptom al virusului
Medicii avertizează: „Limba COVID”, un nou simptom al virusului

Medicii avertizează: „Limba COVID”, un nou simptom al virusului

15 ian. 2021, 12:50,
în Coronavirus

Un medic a lansat un semnal de alarmă prin care avertizează populaţia că „limba COVID” este un nou simptom al noului coronavirus tot mai des întâlnit la pacienţi. Cadrul medical mai spune că la primele semne, cai care au asemenea simptom ar trebui să se izoleze imediat.

Profesorul Tim Spector spune că 1 din 5 pacienţi cu coronavirus dezvolta asemenea simptome.

„Limba COVID”, un nou simptom al virusului

Un medic britanic avertizează că „limba COVID” devine un simptom tot mai des întâlnit în cazul bolnavilor de coronavirus. La primele semne, cei care au un asemenea ulcer bucal ar trebui să se izoleze.

Profesorul Tim Spector, epidemiolog la King’s College London, a declarat că tot mai mulţi pacienţi COVID suferă de ulceraţii dureroase la nivelul limbii.

1 din 5 pacienţi cu coronavirus dezvolta asemenea simptome, precizează acesta, citat de metro.co.uk. Cei care prezintă asemenea probleme ar trebui să stea în izolare.

Medicul a prezenta un exemplu de „limba COVID”. Avertismentul sau este susţinut şi de medicul Gabriel Scally, care a întâlnit asemenea simptome la nivelul gurii, la pacienţii cu COVID.

Aceasta a spus că denumirea medicală pentru inflamarea acută a limbii este „glossitis” (glosita).

Alţi pacienţi se confruntă cu aşa numitul „COVID prelungit” (Long Covid), care afectează între 10-30% dintre cei infectaţi cu virusul. Simptomele se prelungesc pe durata a mai bine de 12 săptămâni.

Pacienţii suferă de oboseala extremă, dureri în piept, lipsa aerului, dureri musculare şi aşa numita „ceaţă în creier”, o problemă la nivel neurologic, dar mai sunt şi alte simptome.

Simptomele de „Limba COVID” persistă şi la 5 săptămâni de la diagnosticare

În primele zile ale pandemiei, a existat percepţia că, pentru majoritatea persoanelor, COVID-19 a fost o boală scurtă, relativ uşoară, cu o durată mai mică de două săptămâni, majoritatea cercetărilor fiind axate pe proporţia mult mai mică de pacienţi care se îmbolnăvesc grav sau fatal .

Cu toate acestea, în ultimele luni am văzut o atenţie sporită acordată persoanelor cu „Covidul prelungit”, ale căror simptome nu au fost suficient de grave pentru a fi spitalizaţi, dar au persistat timp de multe săptămâni sau luni.

Această boală pe termen lung este frustrantă şi debilitanta pentru cei afectaţi, cu potenţialul de a avea un impact semnificativ asupra societăţii în general. Dar nu a fost clar câţi oameni suferă de „Covidul prelungit” sau cine prezintă cel mai mare risc.

Nouă tulpina a coronavirusului a suferit 17 mutaţii

Nouă tulpina care este mult mai contagioasă şi are 17 mutaţii a fost descoperită în Anglia şi s-a răspândit rapid în Londra. Potrivit expertului în boli infecţioase William Haseltine, citat de CNN, nouă variantă a coronavirusului este cunoscută sub numele de B.1.1.7.

”Una dintre mutaţii, spre exemplu, N501Y, face că proteina „cu ţepi” a virusului să se ataşeze mai strâns de receptorii ACE2 din organismul uman. Această mutaţie explică cel mai probabil de ce nouă variantă, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, reprezintă deja peste 60% din cazurile noi de infectare din zona Londrei”, a spus William Haseltine.

Nouă tulpina se transmite prin expulzarea picăturilor de salivă când o persoană infectată tuşeşte, strănuta sau vorbeşte şi atingerea unor suprafeţe contaminate cu picături. De asemenea, simptomele infectării cu nouă tulpina COVID-19 din Marea Britanie sunt identice cu simptomele infectării cu tulpina originală a noului coronavirus din Wuhan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 noiembrie 2024
27 noiembrie 2024