Prima pagină » Coronavirus » Medicii avertizează: Kitul împotriva COVID-19 poate pune sănătatea în primejdie
Medicii avertizează: Kitul împotriva COVID-19 poate pune sănătatea în primejdie

Medicii avertizează: Kitul împotriva COVID-19 poate pune sănătatea în primejdie

25 aug. 2020, 21:00,
Bianca Rebegea, în Coronavirus

Medicii avertizează: Kitul împotriva COVID-19 poate pune sănătatea în primejdie. În ultima perioadă, pe rețelele de socializare circulă un așa-zis ”kit împotriva noului coronavirus”. Fiindcă acesta conține betadină pentru a face gargară, a determinat medicii să facă o serie de avertismente.

În multe postări de pe o rețea de socializare, kitul împotriva COVID-19 conține, printre altele, betadină, vitamine, dar și un cilindru de oxigen. Informațiile prezentate nu sunt însoțite de recomandări de la specialiști, ci de la oameni care nu a niciun fel de pregătire în domeniu.

Medicii avertizează: Kitul împotriva COVID-19 poate pune sănătatea în primejdie

În ceea ce privește betadina, care a iscat temeri în rândul medicilor, ea poate provoca arsuri grave dacă nu este folosită corespunzător. Nici vitaminele nu sunt de ignorat, deoarece acestea se recomandă doar persoanelor care au nevoie de ele, fiind oferite pe baza unor analize medicale prealabile. Luând vitamine fără un consult de specialitate înainte, oamenii riscă grave probleme de sănătate. De asemenea, suplimentele își au rostul lor, însă cu o alimentație echilibrată, nu sunt necesare.

„Betadina este un produs medical care este destinat să fie folosit de către profesionişti în domeniul sănătăţii. Poate să dea arsuri dacă este pusă pe piele o perioadă mai lungă de timp, pe anumite tipuri de răni, pe mucoase, cu atât mai mult pe mucoasa bucală dacă faci gargară cu ea. Aşa ceva nu este descris medical. Scade încrederea pacienţilor în medici pentru că uite, medicii nu au spus de lucrul ăsta, dar au găsit ei pe undeva pe internet şi astfel pun la îndoială recomandările medicale, spun că ştiu ei mai bine”, a declarat dr. Ciobotaru Ovidiu, medic internist.

Conținutul kitului împotriva noului coronavirus:

  • Paracetamol
  • Betadina pentru apa de gură şi gargară
  • Vitamina C şi D3
  • Complex B
  • Vapor + capsule pentru abur
  • Oximetru
  • Cilindru de oxigen (numai pentru urgenţă)
  • Exerciţii de respiraţie

Câte cazuri de COVID-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore în România. Număr record de decese

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

35.816 pacienți au fost declarați vindecați și 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 3.367  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.08.2020 (10:00) – 25.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 58 de decese (32 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 la categoria 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

57 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *