Prima pagină » Actualitate » Medicii avertizează cu privire la noul trend viral de pe TikTok, pe care îl consideră extrem de periculos. Specialiștii subliniază că această practică ar putea crește riscul de cancer
Medicii avertizează cu privire la noul trend viral de pe TikTok, pe care îl consideră extrem de periculos. Specialiștii subliniază că această practică ar putea crește riscul de cancer

Medicii avertizează cu privire la noul trend viral de pe TikTok, pe care îl consideră extrem de periculos. Specialiștii subliniază că această practică ar putea crește riscul de cancer

17 aug. 2024, 11:20, 2 ,
în Actualitate

Cadrele medicale avertizează cu privire la tendința periculoasă care circulă pe TikTok, care încurajează oamenii să se expună la soare fără protecție solară pentru a „trata” acneea. Specialiștii subliniază că această practică, denumită „bronzare cu indice UV,” poate accelera îmbătrânirea pielii și crește riscul de cancer de piele.

Medicul Dr. Claire Merrifield, director medical la Selph, a criticat sever această tendință, numind-o „incredibil de periculoasă și înșelătoare.” Potrivit acesteia, expunerea pielii la razele UV fără protecție solară poate deteriora ADN-ul din celulele pielii, ceea ce poate duce la mutații care provoacă cancer de piele.

„Expunerea neprotejată la soare crește riscul de cancer de piele și contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii”, avertizează Dr. Merrifield, conform express.co.uk.

În plus, unii influenceri sugerează chiar prepararea propriilor protecții solare „naturale” din ingrediente precum grăsimea de vită, afirmând în mod fals că acestea oferă protecție UV adecvată.

„Cremele de protecție solară comerciale sunt atent formulate și testate pentru a asigura o protecție UV eficientă. Prepararea proprie a unei creme nu garantează niciun nivel de SPF”, adaugă Dr. Merrifield.

Expunerea excesivă la soare nu doar că crește riscul de cancer, dar poate duce și la apariția prematură a ridurilor. Conform Agenției pentru Protecția Mediului (EPA), până la 90% din modificările pielii asociate cu îmbătrânirea sunt cauzate de expunerea la soare. Pe termen lung, aceasta poate face pielea groasă și ridată.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`