Prima pagină » Local » Medicii au observat o ușoară ameliorare a stării de sănătate a fetiței de 13 ani ce a fost implicată în accidentul de la Târgu Frumos. „S-au mai întâmplat și minuni” – FOTO

Medicii au observat o ușoară ameliorare a stării de sănătate a fetiței de 13 ani ce a fost implicată în accidentul de la Târgu Frumos. „S-au mai întâmplat și minuni” – FOTO

19 dec. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei, în Local

Copila în vârstă de 13 ani, implicată în accidentul de la Târgu Frumos, este în stare foarte gravă. Fata este intubată, fiind în comă profundă. Medicii sunt rezervați în legătură cu evoluția stării ei de sănătate. Cu toate acestea, există o rază de speranță și este foarte posibil să-și revină în mod miraculos, deși în prezent nu se i dă nicio șansă la viață.

Încă există speranță

spitalul de Neurochirurgie Iași

Medicii sunt rezervați în legătură cu evoluția aceștia, însă cert este faptul că nu se află în moarte cerebrală

Accidentul a avut loc joi, 30 noiembrie 2023, puțin înainte de ora 5.00. Aceasta era pasageră în autoturismul care s-a făcut zob în sensul giratoriu din Târgu Frumos, pe bancheta din spate, mai exact în partea stângă. Fetița nu purta centura și a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism cranio-facial, o plagă contuză la buza inferioară, epistaxis anterior drept (sângerare nazală), a fost găsită inconștientă de echipajul de prim ajutor. Ulterior, a fost transportată de urgență la spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă, iar viața fetiței este pusă sub semnul întrebării. Autoturismul, marca Mercedes, s-a izbit violent într-un camion care transporta pâine. În accidentul rutier au fost implicate 5 persoane, una dintre victime fiind încarcerată.

De 19 zile, copila de 13 ani, implicată în accidentul de la Târgu Frumos, este în comă profundă

 copilă la spital

Cu toate acestea există o rază de speranță și este foarte posibil ca fetița să-și revină în mod miraculos

La locul accidentului au intervenit o autospecială de intervenţie şi stingere cu modul de descarcerare şi acordarea primului ajutor, o autospecială de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Frumos, precum şi trei ambulanţe din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Iaşi.

„Copila este în continuare în stare foarte gravă. Este în continuare intubată, în comă profundă, însă nu se află în moarte cerebrală pentru că are o reacție la stimuli dureroși. Cu toate acestea, nu putem ști care este evoluția ei. Există speranță, pentru că s-au mai întâmplat și minuni, fiecare reacționează la un moment dat într-un mod diferit”, susține dr. Consmin Apetrei, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

Totul poate lua o întorsătură neașteptată, însă și dramatică. Din acest motiv, viața copilei este pusă într-o balanță. Faptul că în prezent răspunde la stimuli dureroși este o veste bună. Medicii fac tot posibilul pentru a o ține în viață, însă și ei speră la o minune.

Este deja a 19-a zi în care fetița se află în comă profundă și nu se știe cât timp va trece până când își va reveni sau dacă se va trezi vreodată. Funcțiile vitale sunt susținute doar de aparate. Copila de 13 ani, implicată în accidentul de la Târgu Frumos, se luptă între viață și moarte pe un pat de spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *