Prima pagină » National » Medicii au încurcat vaccinurile la rapel! În loc să administreze vaccinul de la Pfizer, l-au folosit pe cel de la Moderna

Medicii au încurcat vaccinurile la rapel! În loc să administreze vaccinul de la Pfizer, l-au folosit pe cel de la Moderna

09 feb. 2021, 18:18,
Bianca Rebegea, în National

Inevitabilul s-a produs! La Târgu-Jiu, medicii au încurcat vaccinurile la rapel, și în loc să folosească același ser ca la prima vaccinare (Pfizer), au greșit și au folosit altul (Moderna).

Jurnalistul Narcis Daju trage un semnal de alarmă și spune că există mai multe cazuri de pacienți care, la rapel, în loc să le fie administrat același vaccin utilizat la prima doză, au fost vaccinați cu serul de la Moderna. Conform sursei citate, Primăria Târgu-Jiu transmite că este vorba de un caz singular, iar persoana în cauză se află sub supravegherea medicilor.

”ALERTĂ! AU FĂCUT-O ȘI PE-ASTA!

NIȘTE DOBITOCI FĂRĂ PRECEDENT ÎN ISTORIA RECENTĂ, AU INCURCAT ”PFIZER” CU ”MODERNA”, la RAPEL, LA TÂRGU JIU!!!

Surse neoficiale din Primăria Târgu Jiu, instituția care coordonează centrul de vaccinare din incinta stadionului municipal, mi-au relatat că în cursul zilei de azi mai multor persoane li s-a administrat, la rapel, vaccin ”MODERNA” in loc de ”PFIZER”.

Această eroare a declanșat un scandal monstru în Primăria Târgu Jiu si in Directia de Patrimoniu, subordonată Consiliului Local.

În legătură cu această situatie, purtatorul de cuvant al Primariei Targu Jiu, Adrian Drula, mi-a spus că in cazul unei singure persoane s-au incurcat vaccinurile, in cursul diminetii de astazi, si că persoana respectiva este monitorizata de dr. Pantiș.

Adrian Drulă a mai declarat că incidentul a fost raportat DSP-ului si STS-ului.

În mod inexplicabil, reprezentantii IPJ Gorj sustin ca organele judiciare nu au fost sesizate despre aceasta situatie.”, precizează jurnalistul Narcis Daju.

ALERTĂ! AU FĂCUT-O ȘI PE-ASTA!

NIȘTE DOBITOCI FĂRĂ PRECEDENT ÎN ISTORIA RECENTĂ, AU INCURCAT ”PFIZER” CU ”MODERNA”, la…

Publicată de Narcis Daju pe Marţi, 9 februarie 2021

 

Cum se simte gorjeanul vaccinat cu un ser diferit la rapel. Medicii au încurcat vaccinurile la rapel

Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, a oferit primele declarații marți, 9 februarie, la Antena 3. Acesta a transmis că gorjeanul care a mers să-și facă rapelul cu vaccinul Pfizer și a fost vaccinat cu prima doză de la Moderna se simte bine.

„La ora 11.00 s-a prezentat la vaccinare. A intrat in cabinetul unde se facea prima doza de Moderna. Asistenta l-a intrebat daca e la prima doza, a zis da. Incurcatura a fost ca dansul a intrat in cabinetul Moderna. Este sub observatie, e bine, nu are niciun fel de problema, este momentan acasa, sotia dansului e cadru medical”, a declarat seful DSP Gorj.

De ce efectele secundare sunt mai importante după a doua doză?

Potrivit anestezistului francez Christian de Tymowski, sistemul imunitar detectează vaccinarea ca pe un atac real asupra celei de-a doua doze. Acesta încearcă în acest fel să se apere cu adevărat împotriva „atacului fals”, care rezultă din vaccin. Tocmai din această cauză, efectele secundare sunt mai puternice.

„În timpul celei de-a doua doze, particula virală este imediat identificată și reacția imună este mai importantă. De aceea injectăm două doze: în timpul primei, vom obține o anumită imunitate care nu va fi neapărat foarte puternică, dar la o doua, avertizăm sistemul imunitar spunând: ‘Uite, este într-adevăr o particulă periculoasă, trebuie să planifici un răspuns bun împotriva ei’”, a spus medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *