Prima pagină » Actualitate » Medicii au făcut mult așteptatul anunț! Peste 450 de teste se pot face zilnic la Iași pentru depistarea pacienților cu COVID-19!
Medicii au făcut mult așteptatul anunț! Peste 450 de teste se pot face zilnic la Iași pentru depistarea pacienților cu COVID-19!

Medicii au făcut mult așteptatul anunț! Peste 450 de teste se pot face zilnic la Iași pentru depistarea pacienților cu COVID-19!

07 apr. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Cu ajutorul extractorului primit de la Casa Share și al aparatului primit de la Ministerul Sănătății se pot testa până la 450 de pacienți suspecți de COVID-19 pe zi. În ajutorul Spitalului de Boli Infecțioase Iași a sărit Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași, unde se efectuează teste. Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase a anunțat că vor incepe să solicite și serviciile Universității de Medicină și Farmacie.

„Posibilitatea de testare de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași a crescut de la 50, 60 de teste pe zi până la peste 100, la 140-150. Acest lucru este posibil cu ajutorul extractorului de la Casa Share care funcționează din plin. Totodată ne ajută și aparatul primit de la Ministerul Sănătății. La acesta se adaugă testele pe care le putem face la colegii de la IRO și testele pe care le facem la Universitatea de Medicină și Farmacie în centrul special amenajat. Asta înseamnă că la nivelul Iașului se pot face cam 450 de teste pe zi. S-au făcut multe la IRO pentru Suceava, iar de acum încolo vom apela și la UMF”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`