Prima pagină » Local » Medicii anunță că adolescentul ce a fost lovit de tren în gara Vatra Dornei are o evoluţie favorabilă
Medicii anunță că adolescentul ce a fost lovit de tren în gara Vatra Dornei are o evoluţie favorabilă

Medicii anunță că adolescentul ce a fost lovit de tren în gara Vatra Dornei are o evoluţie favorabilă

19 ian. 2023, 13:14,
în Local

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași au reuşit să replanteze piciorul băiatului lovit de tren la Vatra Dornei, în timp ce asculta muzică la căşti. După o intervenţie ce a durat 13 ore, au reușit să îi salveze piciorul băiatului.

Astăzi, 19 ianuarie, cadrele medicale de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași transmit că evoluția adolescentului este favorabilă.

„Pacientul de 15 ani care a suferit o amputaţie de gambă stânga are o evoluţie favorabilă. În cursul dimineţii de azi a fost admis în blocul operator pentru reevaluarea chirurgicală a membrului replantat şi continuarea intervenţiilor de reconstrucţie. Evoluţia locală şi generală este favorabilă”, au precizat reprezentanții Spitalului Sfânta Maria.

Accident feroviar la Suceava

Amintim așadar că adolescentul a ajuns de urgență marți, 17 ianuarie, cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, în sala de operație. Acesta fusese implicat într-un tragic accident feroviar în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi. Potrivit martorilor, acesta avea căștile pe urechi și telefonul în mână, și nu a putut fi atent că se apropie trenul.

” Este vorba despre un politraumatism prin accident feroviar cu amputație traumatică la gamba stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, șoc posttraumatic, șoc hemoragic. Pacientul respiră spontan, este conștient. S-au instituit măsuri de suport vital, explorări imagistice. A întrat în BLOC OPERATOR, cu echipa multidisciplinară- Chirurgie Pediatrică, Plastică, Ortopedie, ATI și Neurochirurgie. Se anticipează replantarea segmentului de membru amputat. Membrul amputat a ajuns la spitalul nostru odată cu pacientul. Echipa multidisciplinară va decide atitudinea terapeutică”, a anunțat Solange Tamara Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`