Prima pagină » National » Medici prinși în flagrant cu mită de la pacienți! Percheziții la Secţia de Chirurgie Oncologică
Medici prinși în flagrant cu mită de la pacienți! Percheziții la Secţia de Chirurgie Oncologică

Medici prinși în flagrant cu mită de la pacienți! Percheziții la Secţia de Chirurgie Oncologică

28 aug. 2024, 19:00,
în National

Miercuri, autoritățile au efectuat nouă percheziții la Spitalul Municipal Timișoara și la locuințele unor cadre medicale. Un medic a fost reținut de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) în urma unui flagrant, după ce a fost descoperit cu suma de 1.000 de euro asupra sa, sumă pe care nu a putut-o justifica, potrivit News.ro.

Perchezițiile au fost efectuate în Timișoara, atât la Spitalul Municipal, cât și la domiciliile unor angajați ai spitalului. Medicul în cauză, care lucrează la Secția de Chirurgie Oncologică, a fost prins în flagrant imediat după ce a finalizat un examen Papanicolau unei paciente, fiind specializat în ginecologie oncologică.

Medici prinși în flagrant cu mită de la pacienți

Ofițerii DGA au descins în șapte locuințe ale cadrelor medicale, precum și în două locații din Spitalul Municipal Timișoara: Camera de Gardă și Ambulatoriul, precum și la Secția de Chirurgie Oncologică. Mai multe cadre medicale au fost aduse pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Este de remarcat că, în aceeași secție, un alt medic, Octavian Mazilu, a fost prins în 2022 primind mită. Fost șef al secției și fost manager al spitalului, Mazilu a fost condamnat în 2023 la trei ani de închisoare cu suspendare și 70 de zile de muncă în folosul comunității pentru luare de mită în formă continuată.

De la 1 iulie 2023, acesta a fost numit director medical interimar la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin și lucrează și într-o clinică privată din Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *