Prima pagină » Actualitate » Medicamentul care îți poate suspenda permisul de conducere. Simbolul special de pe ambalaje
Medicamentul care îți poate suspenda permisul de conducere. Simbolul special de pe ambalaje

Medicamentul care îți poate suspenda permisul de conducere. Simbolul special de pe ambalaje

08 sept. 2024, 10:00,
în Actualitate

Un cunoscut medic explică cum să identifici pastilele care îți pot suspenda permisul de conducere. Simbolul special prezent pe ambalajele medicamentelor.

Medicamentul care poate duce la suspendarea permisului auto

Mulți dintre noi apelăm la medicamente pentru răceală și gripă în sezonul rece, dar trebuie să fim conștienți că unele dintre acestea pot avea consecințe neprevăzute asupra dreptului de a conduce, avertizează medicul Răzvan Vintilescu. El a subliniat că anumite medicamente pot influența rezultatele testelor antidrog și pot duce la suspendarea permisului.

Medicamente care conțin substanțe precum codeina și pseudoefedrina, utilizate în tratarea tusei sau congestiei nazale, pot provoca rezultate fals pozitive la testele antidrog. Aceste substanțe pot fi confundate cu droguri interzise, chiar dacă nu au fost consumate astfel de substanțe.

Pentru a evita aceste situații, medicamentele care pot afecta testele antidrog sunt marcate cu un triunghi roșu și un semn de exclamare pe ambalaj, avertizând utilizatorii asupra riscului.

Lista medicamentelor cu potențial periculos

Într-un videoclip postat pe Facebook, medicul Vintilescu a detaliat o serie de medicamente care conțin codeină și pseudoefedrină și care pot cauza probleme la un control rutier. Printre acestea se numără:

– Nurofen răceală și gripă

– Advil răceală și gripă

– Modafen

– Ibusinus

– Coldrex sinus extra

– Sudafed

– Actifed

– Aspirin complex

– Clarinase

– Codamin

– Olygrip zi și noapte

Aceste medicamente pot provoca efecte adverse în testele antidrog, inclusiv rezultate fals pozitive pentru opioide sau amfetamine.

Pentru a evita problemele legale, este important să verifici eticheta medicamentului și să consulți un medic sau farmacist înainte de utilizare, mai ales dacă trebuie să conduci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *