Prima pagină » Sanatate » Medicamente umane pentru câini. Ce să ai în trusa de prim ajutor pentru patrupedul tău

Medicamente umane pentru câini. Ce să ai în trusa de prim ajutor pentru patrupedul tău

06 sept. 2022, 12:26,
în Sanatate

Atunci când un stăpân dorește să-i pună în mâncare patrupedului său medicamente umane pentru câini este bine să cunoască foarte bine ce substanțe sunt extrem de periculoase pentru sănătatea acestora. Cel mai important este să știi că aproape toate medicamentele „umane” care ameliorează durerea sau scad temperatura sunt extrem de periculoase pentru animale. Chiar și o singură utilizare poate fi fatală pentru aceștia.

De asemenea, nu este recomandat să folosiți preparate care conțin alcool, de exemplu, iod, pentru a trata pielea patrupezilor, deoarece puteți provoca o arsură chimică. Astfel, pentru a reuși să-i faci bine animăluțului tău de companie este bine să cunoști ce poate fi folosit și ce ar trebui să se afle într-o trusă de prim ajutor veterinar.

un caine care priveste mai multe pastile imprastiate pe o masa

Dacă animalul tău de companie este alergic, sau au existat cazuri de manifestări alergice severe și plănuiești o excursie în afara orașului, atunci consultă un medic veterinar

Medicamente umane pentru câini. Remediile necesare pentru a-ți ajuta animalul de companie

În primul rând sunt extrem de importante medicamentele din grupul AINS, adică medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Însă să nu folosești niciodată medicamente umane pentru patrupedul tău care ameliorează durerea, inflamația sau reduc temperatura.

În farmacia veterinară poți găsi medicamente destinate exclusiv câinilor pentru calmarea acestor stări neplăcute. Printre acestea se numără Trocoxil, Rikarfu, Rimadil, Previkoks, Petkam, Onsior. Aceste medicamente au doze diferite, astfel încât sunt ușor de ales atât pentru o pisică mică, cât și pentru un câine mare. Asigurați-vă că aveți cel puțin 1-2 comprimate în trusa de prim ajutor veterinar.

doi caini care stau asezati pe iarba

Dacă animalul de companie a mâncat hrană de proastă calitate sau nepotrivită este indicat să administreze medicamentul Enterosgel

Dacă animalul de companie a mâncat hrană de proastă calitate sau nepotrivită este indicat să administreze medicamentul Enterosgel, Polysorb, Smecta sau cărbune activ. Aceste pastile sunt foarte potrivite și dacă cățelușul suferă de slăbirea scaunului. În această situație sorbentul poate îmbunătăți semnificativ starea animalului de companie.

Cum să tratezi alergia la animalul tău de companie. Sfatul veterinarilor

Antihistaminice sunt indicate pentru a trata alergii. Cetirizina este un ingredient activ care contribuie la ameliorarea simptomelor neplăcute, printre cele mai comune denumiri comerciale se numără Cetrin, Parlazin și Zodak. Dozarea pentru un cățeluș este de 2-5 mg/kg o dată pe zi. Medicamentul este potrivit și atunci când trebuie să calmezi durerea provocată de mușcături de insecte și alte reacții alergice.

Dacă animalul tău de companie este alergic, sau au existat cazuri de manifestări alergice severe și plănuiești o excursie în afara orașului, atunci consultă un medic veterinar. În astfel de cazuri, s-ar putea să vi se prescrie medicamente hormonale pentru ameliorarea reacțiilor alergice.

caine care sta cu gura larg deschisa

În farmacia veterinară poți găsi medicamente destinate exclusiv câinilor pentru calmarea acestor stări neplăcute

Clorhexidina 0,05% poate fi folosită ca antiseptic și poate fi administrată și pentru tratarea pielii afectată de reacții alergice locale sau erupții cutanate. De asemenea, aplicarea unui ulei de vaselină sau Dufalac este indicat atunci când animalul tău de companie nu poate merge la toaletă mult timp.

Permanganatul de potasiu în pulbere va ajuta la oprirea sângelui dacă un vas de sânge a fost afectat la tăierea ghearelor. De asemenea, trebuie să ai în trusa de prim ajutor bandaj, vată și tencuială în spirală.

Dacă animalul tău de companie are o boală cronică, de exemplu, boli de inimă, nu trebuie să i se administreze medicamente umane pentru câini. În aceste cazuri încercați să vă asigurați că aveți întotdeauna o cantitate de medicamente prescrise de un veterinar. Iar în cazurile în care planificați o plecare, abordați mai întâi medicul veterinar pentru mai multe sfaturi.

caine care sta culcat pe pat si este invelit

De asemenea, nu este recomandat să folosiți preparate care conțin alcool, de exemplu, iod, pentru a trata pielea patrupezilor

Comentarii
  • iulian cotoi

    Aceasi idiotenie peste tot. Ar trebuii sa se dea o lege prin care inducerea i eroare cu false titluri sa fie pedepsita. Ca si acest articol, pierzi timpul citindul si de fapt nu iti da nici o informatie ca cea din titlu. Toatal idiotic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *