Prima pagină » Sanatate » Medicamente pentru scăderea colesterolului și trigliceridelor. Ce remedii contribuie la absorbția acestora

Medicamente pentru scăderea colesterolului și trigliceridelor. Ce remedii contribuie la absorbția acestora

19 mai 2022, 12:30, 1 ,
în Sanatate

Astăzi există mai multe medicamente pentru scăderea colesterolului și trigliceridelor. Colesterolul din sânge nu este un singur compus, ci mai mulți deodată, uniți sub un singur termen. Colesterolul ca moleculă este o substanță din inele de carbon, care este sintetizată de organismul însuși și intră în el cu alimente.

Colesterolul, care este determinat printr-un test de sânge, este unul dintre cei mai importanți indicatori ai metabolismului lipidelor și reflectă indirect riscul de ateroscleroză. Se obține prin numărarea conținutului de lipoproteine ​​de diferite densități și trigliceride. Lipoproteinele sunt compuși formați din proteine ​​și lipide care transportă colesterolul prin sânge. Au capacitatea de a deteriora vasele de sânge și de a forma plăci aterosclerotice pe suprafața lor interioară. Cu cât concentrația de lipoproteine ​​cu densitate mică în sânge este mai mare, cu atât vasele sunt mai deteriorate, cu atât se dezvoltă mai rapid și mai agresiv ateroscleroza. Lipoproteinele cu densitate mare sunt compuși care nu au un efect atât de distructiv asupra vaselor de sânge și chiar le protejează de dezvoltarea aterosclerozei.

pastile pentru scaderea colesterolului din sange

Sub influența acidului nicotinic, descompunerea lipidelor în țesutul adipos scade, scade nivelul de colesterol „rău”

Medicamente pentru scăderea colesterolului și trigliceridelor. Ce să administrezi pentru a reduce riscul de a dezvolta aterosclerozei

Dacă măsurarea lipidelor din sânge este efectuată la un pacient care are deja o boală cardiovasculară și primește tratament medicamentos, atunci în acest caz profilul lipidic permite evaluarea succesului și eficacității tratamentului. Următoarele medicamente sunt utilizate pentru a reduce colesterolul din sânge. Printre acestea se regăsesc statine, sechestranți de acizi grași, medicamente care suprimă absorbția colesterolului, acidul nicotinic, fibrați și acizii grași nesăturați.

De asemenea, printre cele mai eficiente medicamente care contribuie la scăderea colesterolului din sânge sunt anticorpii monoclonali, inhibitori ai PCSK9.  Medicamentele de pe această listă funcționează în moduri diferite. Unele medicamente reduc aportul de lipide din alimentele consumate. Cu cât intră mai puține lipide în sânge prin peretele intestinal, cu atât conținutul de colesterol din sânge va fi mai mic. Alți reprezentanți din grupul de medicamente pentru scăderea colesterolului afectează sinteza și utilizarea propriilor lipide și a trigliceridelor.

grafica analiza de colesterol in sange la nivelul microscopului

Inhibitorii de absorbție a colesterolului sunt o clasă de medicamente care interferează cu absorbția colesterolului în intestinul subțire

Medicamente care inhibă absorbția colesterolului

Inhibitorii de absorbție a colesterolului sunt o clasă de medicamente care interferează cu absorbția colesterolului în intestinul subțire. Cu cât intră mai mult colesterol în organism cu alimente, cu atât nivelul acestuia în sânge este mai mare și riscul de leziuni aterosclerotice este mai mare.

Medicamentele care absorb colesterolul nu sunt recomandate pentru utilizare ca unic agent pentru scăderea lipidelor din sânge. Sunt utilizate ca supliment la statine în cazul efectului lor insuficient. Este bine să știi că acidul nicotinic are un efect multidirecțional asupra metabolismului grăsimilor din corpul uman. Această substanță este o parte importantă a unor enzime, fără de care nu își vor putea îndeplini funcția, procesele redox în celulele corpului nostru.

femeie care se tine de pancreas din cauza colesterolului

Colesterolul, care este determinat printr-un test de sânge, este unul dintre cei mai importanți indicatori ai metabolismului lipidelor și reflectă indirect riscul de ateroscleroză

Sub influența acidului nicotinic, descompunerea lipidelor în țesutul adipos scade, scade nivelul de colesterol „rău” și crește conținutul de „bun”. Acest lucru reduce riscul de boli vasculare aterosclerotice.

Medicamente pentru scăderea colesterolului și trigliceridelor crește descompunerea acestora. Acest lucru se poate realiza și făcând sport. Activitatea fizică duce la scăderea rezervelor de grăsime corporală. De asemenea, în mod surprinzător, unele grăsimi pot fi utile în lupta împotriva altora. Unii acizi grași nesăturați sunt capabili să reducă conținutul de colesterol și lipoproteine. Mecanismul de acțiune al acizilor grași nesăturați nu este complet clar.

mai multe medicamente pentru scaderea colesterolului

De asemenea, printre cele mai eficiente medicamente care contribuie la scăderea colesterolului din sânge sunt anticorpii monoclonali, inhibitori ai PCSK9

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Ea mai mare prostie cu statinele. Citiți efectele adverse. Nu se mai poate renunța la ele odată ce ați început tratamentul distrug ficatul și alte organe. Și girul rediu este regim alimentar riguros și multăisvare zilnic. Riguros i Sena maxim 1500 kcal/zi . In principal legume fructe ,peste ,cereale. Fara unt cascval oua carne grasa dulciuri. Mișcare , mers numai pe jos urcat trepte , munca in gradina , voluntariat orice presupune mișcare fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024