Prima pagină » Sanatate » Medicamente pentru fracturi. Cum să ameliorezi durerea în 5 minute?

Medicamente pentru fracturi. Cum să ameliorezi durerea în 5 minute?

02 mai 2023, 12:14,
în Sanatate

Pentru a restabili integritatea și poziția osului este bine să folosiți medicamente pentru fracturi. Tratamentul cu medicamente va fi o terapie complementară indispensabilă. Atunci când te întrebi ce medicamente pot fi clasificate drept „medicamente pentru fracturi”? Trebuie să știți că cele mai eficiente sunt cele care ameliorează simptomele și favorizează întărirea și repararea oaselor. Astfel, în cazul fracturilor, se prescriu medicamente care înlătură manifestările specifice și favorizează o fuziune rapidă.

Toate fracturile sunt însoțite de sindromul durerii, iar cât de multă durere simte o persoană depinde de doi factori. Gravitatea fracturii. Fracturile grave, cominutive, multiple pot provoca șocuri dureroase. Pragul de durere al unei persoane. Această caracteristică individuală (prag scăzut sau ridicat al durerii) determină intensitatea senzației. Exemple de medicamente care au proprietăți analgezice sunt: Analgin, Ketorol, Ketorol, Ketanov, Solpadein, Pentalgin și Sedalgin. Există, de asemenea, multe alte analgezice.

Medicamente pentru fracturi. Pastile antiinflamatoare nesteroidiene

Acest grup de medicamente are efecte analgezice, antipiretice și antiinflamatoare ușoare. Scopul principal al acestor medicamente este de a ameliora inflamația. Cele mai frecvent și mai des utilizat medicament din acest grup este nurofen. Disponibil sub formă de pastile obișnuite și efervescente, capsule, suspensii, supozitoare. Are un efect analgezic pronunțat.

Ibuprofenul este, de asemenea, un medicament care face parte din această grupă. Remediul este cunoscut de mult timp și utilizat pe scară largă. Are, de asemenea, un efect antiinflamator și analgezic ușor. În plus față de cele de mai sus, există multe alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Diureticele sunt folosite în caz de fracturi care duc la edem. Practic, diureticele sunt utilizate pentru a contracara edemul. Acestea pot fi Furasemida, Indapamida, Torasemida, Manitol, Veroshpiron, Diacarb și alte medicamente cu efecte similare.

Preparate de calciu. Cât de eficiente sunt acestea pentru refacerea țesutului osos?

Calciul este materialul de construcție al țesutului osos, iar utilizarea sa în cazul fracturilor este foarte benefică pentru o vindecare timpurie. Oasele se vindecă mai repede atunci când se iau preparate de calciu.

Toate preparatele de calciu pot fi luate pentru fracturi. Singurul lucru de reținut este că acesta se absoarbe în prezența vitaminei D, așa că este mai bine să folosiți medicamente care conțin calciu și vitamina D în același timp. Medicamente pentru fracturi care conțin calciu sunt gluconat de calciu, calciu D3 Nicomed, Feminex Calcium, Calcemin, Calcemin Advance, Calcemin Silver și alte preparate.

Pentru a ameliora durerile provocate de fracturi sunt folosite unguente și geluri cu caracter termic. Aceste preparate au o capacitate caracteristică de încălzire, astfel încât cresc fluxul sanguin în zona afectată și au un efect antiinflamator. Particularitatea utilizării lor este că nu trebuie aplicate în primele 24 de ore după o fractură.

Din categoria de medicamente pentru fracturi fac parte și unguentele și gelurile răcoritoare. Trebuie să știți că acestea sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru ameliorarea simptomului de durere. Unguentele răcoritoare ajută la ameliorarea durerii. Acestea pot fi utilizate indiferent de gravitata fracturii. De asemenea, printre unguentele folosite în tratamentul fracturilor se numără și cele care conțin venin de albine și de șarpe. Printre exemple se numără unguentul Mentol, gelul Fastum, Cobratox, Apisartron și altele.

Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Este sau nu nevoie de autorizație pentru aerul condiționat la bloc? Ce spune legea în 2025
observatornews.ro
SURSE: Deficitul ar putea ajunge la 10%, iar creşterea economică va fi sub aşteptări. Guvernul ia în calcul noi taxe, TVA de 21% şi acord cu FMI
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
O mare fabrică se ridică în inima România. Locuri de muncă și beneficii pe termen lung
SportpeSurse
Frații Pavăl de la Dedeman au dat marea lovitură! Au plătit o avere pentru comoara din București
Playtech.ro
Ce este interzis să faci pe locul de parcare. Nici să schimbi uleiul nu e permis
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`