Prima pagină » Sanatate » Medicamente pentru durerile de spate. Iată ce alte metode terapeutice există

Medicamente pentru durerile de spate. Iată ce alte metode terapeutice există

30 aug. 2022, 10:26,
în Sanatate

Există numeroase medicamente pentru durerile de spate, însă nu toate sunt eficiente. Iată care este cel mai întâlnit tratament medicamentos recomandat de medici și ce alte metode terapeutice există.

Cel puțin o dată în viață, toți oamenii experimentează un episod de durere de spate. Prezența acestor dureri nu indică o afecțiune în sine, ci o formă de manifestare a unei boli. Durerile de spate pot dispărea într-un interval mai lung sau mai scurt de timp, cu sau fără tratament, însă, în majoritatea cazurilor, reapar, dacă nu este înlăturată cauza care a determinat apariția lor.

Pentru ameliorarea durerilor de spate, medicii pot prescrie medicamente sau alte metode terapeutice, despre care vom vorbi în rândurile care urmează.

un bărbat cu durere de spate

Durerile de spate pot dispărea într-un interval mai lung sau mai scurt de timp, cu sau fără tratament, însă, în majoritatea cazurilor, reapar, dacă nu este înlăturată cauza care a determinat apariția lor.

Medicamente pentru durerile de spate. Care este cel mai bun tratament care te scapa de disconfort?

Înainte de a recomanda un tratament, medicii trebuie să stabilească motivul care a determinat durerea de spate. De cele mai multe ori, durerea dispare după câteva săptămâni de tratament, datorită odihnei, calmantelor, ușoare sau căldurii aplicate local. Nu este recomandat repausul total la pat și nici limitarea mișcărilor, fiind utilă continuarea activității. Astfel, sunt indicate activitățile fizice ușoare, cum este mersul pe jos.

Eficiente sunt medicamentele analgezice, dar și cele antiinflamatorii nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul. Durerea poate fi redusă și cu ajutorul compreselor fierbinți sau a celor cu gheață.

În cazul în care durerea nu dispare, medicii prescriu calmante mai puternice și relaxante musculare. În acest sens, și-au dovedit eficiența antidepresivele, prin efectul lor de combatere a stresului și a anxietății.

Sub supraveghere medicală, util este și tratamentul cu cortizon, un medicament antiinflamator, care ajută la reducerea inflamațiilor din jurul nervilor spinali. Acesta poate fi administrat prin injecții în spațiul epidural din jurul măduvei spinării, ceea ce ajută la tratarea suferinței apărute din alte cauze legate de presiunea asupra nervilor.

blistere cu medicamente

Eficiente sunt medicamentele analgezice, dar și cele antiinflamatorii nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul.

Tipuri de dureri de spate

După modul în care se manifestă, există două tipuri de dureri de spate: dureri acute și dureri cronice. Cele acute apar instantaneu, din cauza unui traumatism (căzături, mișcări exagerate sau ridicarea de obiecte grele). În cazul în care durerea resimțită durează mai multe luni și este una intensă, înseamnă că este vorba despre o durere cronică.

În funcție de originea acestora, durerile de spate pot fi: dureri de origine musculară, provocată de poziția incorectă, torsiune sau efort; dureri articulară, prin afectarea discurilor intervertebrale; dureri de origine nervoasă, care are drept cauza o afecțiune care produce tasarea unui nerv; dureri de spate de origine osoasă, cum este în cazul osteoporozei.

Din nefericire, cauza clară a durerii de spate nu este foarte ușor de identificat. De pildă, un disc rupt sau afectat de hernie se poate simți asemănător cu o articulație cu fațetă artritică, datorită apropierii lor. Astfel, durerile de spate pot fi cauzate de: ruptura unui disc intervertebral, de curbura anormală a coloanei vertebrale (scolioză, cifoză) sau de osteoporoză (fragilitatea ososasă).

o femeie cu durere de spate

După modul în care se manifestă, există două tipuri de dureri de spate: dureri acute și dureri cronice.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Vremea la început de aprilie. ANM anunță ploi dese și maxime sub 18°C
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cel mai periculos electrocasnic. Te poate omorî
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
A aruncat Rusia în aer! Putin se află în fața unui moment crucial!
Playtech.ro
Românii ar putea primi 2.250 de lei lunar de la stat. Legea de care puţini ştiu
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`