Dacă ați căutat pe forum medicamente pentru balonare și gaze trebuie să aveți în vedere că acestea trebuie luate doar la recomandarea medicului. Denumită și meteorism abdominal, aceasta poate fi cauzată din cauza unui stil de viață nesănătos sau a unei boli mai grave.
Pentru a evita apariția disconfortului este indicat să mâncați minimum trei mese pe zi și să mestecați lent. De asemenea, este recomandat să faceți măcar 30 de minute pe zi.
Medicamente pentru balonare și gaze, sfaturi de pe forum
Balonarea este denumită meteorism abdominal în termeni medicali și este întâlnită atât la adulți, cât și la copii. Aceasta este din cauza unui stil de viață dezechilibrat, dar poate fi și un simptom al unei afecțiuni mai grave. Se manifestă printr-o senzație generală de disconfort, crampe abdominale și mărirea volumului a abdomenului. Printre simptomele sale se pot numără greața, constipația, durerile de stomac, lipsa poftei de mâncare și flatulența. Tratamentul balonării în cazul unei boli mai serioase este dat doar de către medicul specialist. Dacă aceasta apare din cauza unei mese copioase, a stresului sau în sarcină, există câteva remedii ce vă pot ajuta. Pentru reducerea disconfortului puteți apela la pastilele antispastice ce combat crampele musculare sau la cele antiacide ce pot reduce hiperaciditatea gastrică.
De asemenea, probioticele și prebioticele sunt recomandate deoarece reechilibrează microflora intestinală. Un tratament naturist la care puteți apela este cărbunele medicinal. Acesta esta din plante și absoarbe gazele intestinale și reduce flatulența. Un remediu natural ce poate fi făcut chiar acasă este masajul abdominal și compresele calde. De asemenea, ceaiurile au un efect pe termen lung împotriva balonării și a gazelor intestinale. Băuturile indicate pentru o mai bună digestie sunt cele din ghimbir, fenicul, din păpădie, de lemn-dulce și cel din anghinare.
Reguli de urmat pentru o digestie sănătoasă
Pentru evitarea disconfortului produs de către meteorismul abdominal puteți apela la câteva sfaturi. Pentru un stil de viață sănătos și echilibrat este recomandat să mâncați minimum trei mese și maxim cinci mese pe zi. Ultima gustare pe care o mâncați trebuie să fie cu minimum trei ore înainte de culcare. De asemenea, pentru a preveni balonarea, mâncarea trebuie mestecată lent și să evitați să beți lichide în timpul acesta și imediat după. Un alt aspect important este mișcarea. Mersul pe jos sau exercițiile fizice de minimum 30 minute pe zi sunt importante pentru a reduce acumularea gazelor. Un alt factor ce poate provoca balonarea este guma de mestecat.
Medicii nutriționiști au atras de mai multe ori atenția asupra ei deoarece poate favoriza înghițirea aerului. Un alt aspect important este cantitatea pe care o mâncați. Nu este indicat să săriți peste o masă deoarece veți avea tendința să consumați mai mult și să nu mestecați suficient de bine. Totodată, o combinare nepotrivită a alimentelor poate duce la flatulență. Nu este indicat să mâncați mai multe tipuri de proteine împreună cu pâine, cartofi și fructe. Mai mult de atât, sunt unele persoane ce au o intoleranță la un anumit produs și nu trebuie să îl mai consume pentru a reduce disconfortul.
Dacă ați căutat medicamente pentru balonare și gaze pe forum trebuie să știți că puteți apela și la câteva remedii naturiste pentru a reduce disconfortul. Pentru a combate gazele intestinale puteți apela la și la ceaiuri de mentă, busuioc și pătrunjel.