Prima pagină » Sanatate » Medicamente pentru amețeli. Metode pentru a depăși atacurile

Medicamente pentru amețeli. Metode pentru a depăși atacurile

14 iul. 2022, 12:48,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a scăpa de vertij majoritatea persoanelor apelează la medic după medicamente pentru amețeli. Amețeala apare pe fondul diferitelor patologii. În timpul unui atac, o persoană are un sentiment de dezorientare în spațiu, de rotație a obiectelor din jur în jurul corpului sau, dimpotrivă, a corpului în jurul obiectelor din jur. Aceasta este o afecțiune foarte frecventă care necesită supraveghere medicală, mai ales dacă cu atacuri frecvente.

Alegerea tratamentului pentru amețeli depinde de cauza de bază a manifestării afecțiunii. În caz de încălcări ale alimentării cu sânge a creierului, insuficiență de oxigen sunt foarte indicate vasodilatatoarele și antihistaminicele. De asemenea, simptomul este calmat și de medicamentele pentru îmbunătățirea fluxului sanguin. Cu o încetinire a conducerii nervoase, de exemplu, pe fondul lipsei de oxigen, sunt necesare medicamente nootrope. În cazul osteocondrozei coloanei cervicale identificate, la regimul de tratament se adaugă medicamente care ameliorează spasmele musculare, acestea sunt de obicei medicamentele anticoagulante.

femeie care se tine de cap din cauza ametelilor

Un atac de vertij poate lua o persoană prin surprindere oriunde

Medicamente pentru amețeli. Cum să scapi de un astfel de disconfort

Dacă cauza manifestării amețelilor sunt tulburările hormonale. Astfel, dacă este posibil, se prescrie terapia de substituție hormonală. Această metodă este eficientă în special pentru menopauză. Cu o cauză psihogenă de amețeli, distonie vegetovasculară, atacuri de panică, este necesară administrarea de sedative.

Când ai rău de mișcare în timpul transportului, se folosesc medicamente adecvate, care se iau înainte de călătorie. Medicamentele te ajută să scapi de amețeli pe drum. Medicamentele pot fi combinate în funcție de situația clinică specifică. Dacă amețelile apar pe fondul leziunii urechii, ORL-ul este implicat în prescrierea unui tratament.

femeie care se tine de cap din cauza ametelilor

Medicamentele pot fi suplimentate cu kinetoterapie, proceduri precum magnetoterapie, expunere cu laser și electroforeza

Medicamentele pot fi suplimentate cu kinetoterapie, proceduri precum magnetoterapie, expunere cu laser și electroforeza. De asemenea, poți să mergi și la masaj, acesta este eficient în special pentru osteocondroza coloanei cervicale. Foarte eficiente sunt și exercițiile de fizioterapie pentru descărcarea coloanei vertebrale și ameliorarea spasmelor musculare. Multe persoane se tratează prin acupunctura și terapie manuală.

Dacă atacurile sunt asociate cu o muncă insuficientă a aparatului vestibular, acesta poate fi întărit cu ajutorul unor exerciții simple. Întâi de toate poți încerca rotația capului și a trunchiului cu ochii închiși sau deschiși. Printre exercițiile eficiente se numără statul pe un picior, cu cât mai mult, cu atât mai bine, rotația ochilor în direcții diferite și balansarea pe un leagăn sau carusel cu o creștere treptată a vitezei.

Primul ajutor pentru ameliorarea vertijului. Cum să depășești momentul

Un atac de vertij poate lua o persoană prin surprindere oriunde. În acest caz, nu este nevoie să intrați în panică. Pentru a te ajuta, trebuie să vă îndepărtați de fluxul de oameni dacă atacul a avut loc într-un loc public sau pe stradă. După care aşezaţi-vă și încercați să vă fixați ochii pe un obiect fix și nu închideți ochii. Ulterior, aplecați-vă până în genunchi, rămâneți în această poziție până când simptomele dispar. Trebuie să vă spălați cu apă rece, dacă este posibil.

batrana care se tine de cap din cauza ametelilor

Când ai rău de mișcare în timpul transportului, se folosesc medicamente adecvate, care se iau înainte de călătorie

Pentru a scăpa de amețeli mănâncă ceva dulce, bea sifon sau ceai dulce tare. După un atac, este important să nu schimbați brusc poziția corpului în spațiu. Toate mișcările trebuie să fie netede și atente.

Dacă o altă persoană are un atac de amețeli ia-l în lateral, așezați-l sau întindeți-l cu picioarele ridicate, asigura accesul la aer curat. Persoana trebuie spălată cu apă rece și să administreze o pastilă pentru tensiune. De asemenea, se pune o compresă rece pe frunte și lasă vaporii de amoniac să fie inhalați.

Medicamentele pentru amețeli trebuie administrate atunci când suferi de amețeli severe, indiferent de cauza și circumstanțele apariției acesteia. De asemenea, pastile pentru vertij se administrează dacă atacul a avut loc pentru prima dată și dacă amețelile sunt însoțite de greață și vărsături sau dureri de cap severe.

femeie care se tine de cap din cauza ametelilor

Dacă cauza manifestării amețelilor sunt tulburările hormonale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *