Prima pagină » Sanatate » Medicamente pentru alergie pe piele. Ce preparate să administrezi pentru a calma disconfortul

Medicamente pentru alergie pe piele. Ce preparate să administrezi pentru a calma disconfortul

19 ian. 2023, 12:00,
BZI.ro, în Sanatate

Există două categorii principale de medicamente pentru alergie pe piele. Antihistaminicele, care tratează direct cauza reacției în sine, și medicamentele simptomatice, care ajută la ameliorarea efectelor simptomelor. Numeroase simptome de alergie pot afecta nu numai sistemul respirator, ci și pielea, sistemul cardiovascular, tractul gastrointestinal și mușchii netezi.

Medicamentele care stopează atacurile de alergie sunt histaminolitice, adică tipuri de medicamente care inhibă în diverse moduri eliberarea de histamină. Aceasta este o substanță care excită celulele astfel încât acestea să reziste la diverși factori externi. Antihistaminicele sunt în primul rând blocanți ai receptorilor. Tipul H1 este folosit pentru tratamentul și prevenirea alergiilor cu reacții la nivelul ochilor, pielii și organelor respiratorii. Blocanții de tip H2 sunt folosiți pentru practica gastroenterologică.

Medicamente pentru alergie pe piele. Categorii de remedii pentru a ameliora simptomele

Există mai multe generații de antihistaminice și nu se poate susține că remediile moderne sunt mai eficiente. Alegerea remediului depinde de tipul de reacție și de manifestările care o însoțesc. Prescrierea oricărui medicament pentru alergii, precum și înlocuirea ulterioară în caz de dependență, se face numai de către medicul curant. Autotratamentul poate duce la complicații nedorite, autotratamentul în cazul alergiilor este foarte descurajat.

În plus față de antihistaminice, în tratamentul bolii se folosesc glucocorticosteroizi și stabilizatori ai membranei mastocitare. Aceste medicamente pentru alergii ajută la eliminarea umflăturilor mucoasei din bronhii și previn contracția mușchilor netezi.

Antihistaminicele ameliorează reacțiile alergice la nivelul pielii. Acestea calmează senzațiile de mâncărimi, pete roșii, umflături și, de asemenea, blochează producția de histamină. Pe când corticosteroizi hormonali sunt folosiți în timpul unui tratament de urgență pentru alergii cutanate, interne și externe. Acestea sunt prescrise strict de către medicul dumneavoastră.

Creme pentru tratarea inflamației. Unguente hormonale

Chiar dacă un efect bun în tratamentul inflamației în acest caz au antihistaminicele. Deși alegerea agenților pentru tratamentul alergiilor este destul de largă, preferința în eliminarea umflăturilor și a erupțiilor cutanate este dată de unguentele hormonale.

Dar aceste remedii pentru uz extern nu trebuie folosite mai mult de 8-10 zile. Acestea își vor îndeplini rolul, de a ameliora simptomele, iar tratamentul ulterior poate fi efectuat ca unguente non-hormonale cu impact scăzut, cum ar fi Actovegin, Solcoseryl și altele.

Este bine să știi că nu orice unguent este potrivit pentru tratarea pielii sensibile și delicate. Medicii spun că hidrocortizonul, prednisolonul pot ajuta la ameliorarea mâncărimilor și a umflăturilor, dar nu trebuie să vă așteptați la efectul va apărea a doua zi. Tratamentul va fi de lungă durată.

Cum să alegi terapia potrivită pentru tine. Sfaturile specialiștilor

Specialiștii spun că trebuie alese unguente pentru alergii care să fie delicate cu membranele mucoase ale gurii, nasului și ochilor. Unguentul Lorinden a fost utilizat cu succes pentru a ameliora o erupție alergică a pleoapelor.

Pentru a obține un efect rapid, puteți utiliza Fluorocort, Afloderm, care sunt moderat active, sau puteți recurge la utilizarea unui unguent pe bază de corticosteroizi, Dermoveit.

Folosirea de medicamente pentru alergie pe piele te va ajuta să tratezi problema. Pe când o cremă hormonală poate suprima reacțiile inflamatorii și poate calma mâncărimile pielii. Terapia trebuie să includă antihistaminicele topice, astfel veți reuși să scăpați mai repede de deranj. Dacă remediile locale nu sunt suficiente și mâncărimea este însoțită de umflături și roșeață, se recomandă administrarea unui comprimat antihistaminic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024