Prima pagină » Sanatate » Medicamente naturale pentru reglarea pulsului. Principalele cauze ce duc la tahicardie

Medicamente naturale pentru reglarea pulsului. Principalele cauze ce duc la tahicardie

23 aug. 2022, 11:00,
în Sanatate

În cazul în care suferiți de tahicardie, puteți opta pentru medicamente naturale pentru reglarea pulsului. Acestea pot include Omega3, ceaiuri, Coenzima Q10 sau alimente bogate în magneziu și calciu. Înainte de administrarea oricăror pastile va trebui să consultați medicul specialist.

Printre cele mai frecvente cauze ale bolii se numără consumul excesiv de cafea, energizante sau alcool. De asemenea, istoricul familiei poate influența boala.

Medicamente naturale pentru reglarea pulsului

Valoarea pulsului variază între 60 și 100 de bătăi pe minut. Aceasta este mai mare în cazul femeilor decât la bărbați din cauza dimensiunilor reduse ale cordului. De asemenea, cei mici au de obicei un puls ma ridicat față de adulți. În cazul în care observați în repetate rânduri că se înregistrează mai mult de 100 de bătăi pe minut este indicat să mergeți la un consult de specialitate. Dacă suferiți de tahicardie, tratamentul recomandat poate include suplimente precum Omega3, Coenzima Q10 sau Resveratrol. Acestea trebuie administrate doar la indicațiile medicului. De asemenea, stilul de viață trebuie schimbat. 

Va trebuie să aveți un regim alimentar echilibrat și sănătos, fără grăsimi, cofeină, tutun și băuturi alcoolice. Totodată, aportul de fructe, legume și cereale integrale va trebui crescut. Printre alte produse pe care trebuie să le consumați se numără și uleiul de măsline, ceaiul verde, alimente bogate în potasiu, magneziu și calciu. Pentru ca pulsul să fie între valorile optime va trebui să limitați stresul și să învățați tehnici de relaxare și calmare a organismului. Ceaiul de lavandă poate fi servit pentru a oferi o stare de bine. Acesta poate calma și poate reduce anxietatea. Alte tratamente naturale includ infuzia de talpa gâștei, păducel sau odolean. Băuturile pot contribui la reducerea frecvenței pulsului și au efecte antispastice și sedative asupra tulburărilor neuro-vegetative. 

Principalele cauze ce duc la tahicardie

Tahicardia este o tulburare a ritmului cardiac ce înregistrează o valoare a pulsului de peste 100 de bătăi pe minut. Aceasta poate apărea din cauza unor factori congenitali, din cauza unui stil de viață nesănătos, a unor factori sociali sau de sănătate. Printre cele mai frecvente motive se numără malformațiile congenitale cardiace, efectele secundare în urma administrării unor medicamente, afecțiuni endocrine sau o boală cardiacă. De asemenea, stilul de viață nesănătos poate crește valoarea pulsului, iar printre factorii ce o influențează se numără consumul excesiv de alcool, de cafeină, de tutun, de băuturi energizante sau de droguri recreative și stupefiante. 

De multe ori, nu se poate determina cauza exactă ce a declanșat boală. Totodată, printre motivele apariției afecțiuni se numără și fondul genetic, precum istoricul familiei de tahicardie sau a altor tulburări de ritm cardiac. Alți factori ce pot determina apariția bolii sunt diabetul, stresul, anxietatea, afecțiuni ale tiroidei, anemia și înaintarea în vârstă. De asemenea, există și anumite medicamente ce pot produce valori mari ale pulsului, precum antidepresivele, anumite suplimente, antibioticele, pastilele pentru tiroidă sau cele pentru tuse, alergii și răceală. 

Medicamentele pentru reglarea pulsului vă pot ajuta să mențineți valoarea acestuia între 60 și 100 de bătăi pe minut. Înainte de a consuma orice fel de pastile va trebui să faceți un consult de rutină. 

Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
a1.ro
Elena Udrea scapă de opt luni de închisoare în dosarul „Gala Bute”. A executat deja trei ani la Penitenciarul Târgșor
Playtech.ro
Elena Băsescu, de nerecunoscut! Cum arată acum fiica fostului preşedinte, operaţiile estetice au...
observatornews.ro
Dezastru la Salina Praid, din cauza inundaţiilor. Debitul pârâului Corund a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit în ultimii 30 de ani
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Nuntă la Cazinoul Constanța. Cât costă un astfel de eveniment
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Simion, OUT! Au mâncat din aceeași farfurie și acum îi ia locul! Mutare ȘOC pe scena politică
Playtech.ro
Moştenirea în cazul în care toţi moştenitorii de pe titlul de proprietate sunt decedaţi. Ce pot face copiii pentru a intra în posesia bunurilor
Dailybusiness.ro
Cum să îți faci propriul detergent de rufe acasă, natural și foarte rezistent
RomaniaTV
E groasă! Ministrul Finanţelor anunţă că nu sunt bani de plata pensiilor şi salariilor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
A murit Nikita! Avea doar 35 de ani şi i-a cedat inima. Ce greşeală a regretat în ultimii ani din viaţă!
redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`