Prima pagină » Sanatate » Medicamente din natură pentru circulația sângelui. Asigură o bună funcționare a întregului organism
Medicamente din natură pentru circulația sângelui. Asigură o bună funcționare a întregului organism

Medicamente din natură pentru circulația sângelui. Asigură o bună funcționare a întregului organism

17 nov. 2023, 14:18,
în Sanatate

Multe medicamente pentru circulația sângelui pot modifica tonusul vascular sau gradul de constricție în vasele de sânge. Atunci când vasele de sânge se îngustează, presiunea sanguină crește, iar atunci când aceasta devine prea ridicată, poate duce la atac de cord sau accident vascular cerebral. În schimb, când presiunea sanguină este prea scăzută, oamenii pot experimenta letargie, disfuncție sexuală și alte probleme.

Medicamente din natură pentru circulația sângelui

Circulația sanguină deficitară, varicele și telangiectaziile (venele în pânză de păianjen) sunt adesea afecțiuni asociate. Problemele de circulație pot duce la boli ale venelor, iar problemele venoase pot provoca probleme de circulație. Având acest lucru în vedere, este important să iei orice măsuri posibile pentru a-ți îmbunătăți circulația.

Aceste măsuri pot include menținerea unei greutăți sănătoase, luarea de pauze în mod regulat în situațiile în care este necesar statul prelungit în picioare sau șezut, efectuare de exerciții fizice, purtarea șosetelor de compresie și evitarea hainelor și accesoriilor strâmte. Poți lua în considerare și suplimente care să te ajute cu îmbunătățirea circulației sanguine, sau să incluzi mai multe dintre următoarele plante în dieta ta.

Data viitoare când ornezi farfuria cu puțin pătrunjel proaspăt, ia în considerare și consumul acestuia. Multe suplimente menite să îmbunătățească circulația includ și extract din această plantă deoarece are capacitatea de a ajuta la dilatarea vaselor de sânge, facilitând astfel circulația sângelui în corp. Pătrunjelul este, de asemenea, bogat în vitamina C, care este esențială pentru sănătatea vaselor de sânge.

Ardeiul iute Cayenne este folosit de mii de ani pentru diverse probleme, de la dureri de dinți la dureri de cap, dar contribuie și la îmbunătățirea circulației datorită unui ingredient numit capsaicină. De fapt, în momentul în care consumi ardei cayenne sau iei un supliment care îl conține, circulația sângelui se îmbunătățește aproape instantaneu. Se spune că unii paramedici îl folosesc și îl administrează victimelor de accident vascular cerebral sau infarct miocardic. Poți lua ardei cayenne sub formă de supliment sau îl poți adăuga în diferite preparate culinare.

Ce alte remedii naturiste cresc fluxul sanguin

Medicii germani folosesc de fapt Ginkgo Biloba pentru a îmbunătăți circulația pacienților, pe lângă multiple alte probleme de sănătate. Se crede că extractul din frunzele acestui copac îmbunătățește memoria datorită punerii în mișcare a circulației sângelui către creier, și este benefic pacienților cu astm. De asemenea, ajută sângele să ajungă mai repede la inimă și întărește vasele de sânge.

Multe persoane iau suplimente cu polen de albine pentru a combate alergiile și răcelile, dar puțini știu că acesta ajută și la circulație. Polenul de albine conține un antioxidant numit rutin, care poate întări vasele de sânge și, eventual, preveni formarea cheagurilor de sânge ce pot duce la probleme de sănătate grave sau chiar deces. Unele studii arată că acesta poate preveni și îngroșarea arterelor.

Probabil că nu ai nevoie de un motiv în plus pentru a mânca ciocolată, însă studiile au arătat că boabele din care aceasta este făcută pot îmbunătăți modul în care funcționează sistemul circulator. Pudra de cacao conține un antioxidant care ajută la curățarea vaselor de sânge, ceea ce duce la o creștere a fluxului sanguin. Se crede, de asemenea, că îmbunătățește sănătatea arterelor și a venelor.

Atunci când cumperi suplimente, s-ar putea să observi că multe dintre ele conțin păducel. Acest lucru se datorează faptului că acesta crește fluxul sanguin, făcând inima mai sănătoasă. Păducelul poate îmbunătăți ritmul cardiac prin sporirea sănătății mușchiului inimii.

Înainte de a lua orice fel de plantă sau supliment, este important să discuți cu medicul tău despre modul în care te poate afecta sau dacă poate cauza efecte secundare. Unele suplimente pot interfera cu medicamentele din natură pentru circulația sângelui pe care le iei deja sau pot agrava alte probleme de sănătate.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`