Prima pagină » Sanatate » Medicamente care scad pulsul. Sfaturile medicilor pentru a reduce simptomul la domiciliu

Medicamente care scad pulsul. Sfaturile medicilor pentru a reduce simptomul la domiciliu

08 feb. 2023, 12:30, 1 ,
în Sanatate

Tot mai multe persoane care suferă de tahicardie sunt în căutare de medicamente care scad pulsul. Tahicardia este o afecțiune în care ritmul cardiac sau frecvența cardiacă este mai mare decât ritmul fiziologic. Bradicardia este atunci când ritmul cardiac este mai mic de 60 de bătăi pe minut. În rest, totul este considerat normal.

În caz de tahicardie, este esențial să se acorde ajutor cât mai repede posibil. Complicațiile acestei afecțiuni pot fi destul de grave. Edemul pulmonar și șocul cardiogen sunt potențial fatale și, dacă nu sunt tratate, pot duce la moartea iminentă a pacientului. Din fericire, de cele mai multe ori, ritmul cardiac crescut se datorează unor motive fiziologice și, în aceste cazuri, nici măcar nu trebuie să luați pastile pentru a reduce ritmul cardiac. Primul lucru care trebuie făcut este să efectuați unul dintre testele vagale. Acestea sunt anumite manipulări care determină nervul vag, care inhibă inima, să lucreze mai mult. Ritmul cardiac normal pentru o persoană sănătoasă este de 60-90 de bătăi pe minut. Aceste cifre sunt relativ conservatoare și îi ghidează pe medici în activitatea lor.

Medicamente care scad pulsul. Cum să reduci disconfortul acasă

Tahicardiile pot fi tratate cu adenozină, beta-blocante precum metoprolol, bisoprolol, labetalol și blocante ale canalelor de calciu, printre pastile se numără verapamil și amiodaronă. De asemenea, foarte eficiente sunt glicozidele cardiace, digoxină, corgliconă sau strofantina.

Multe persoane administrează blocante ale canalelor de sodiu, novocainamidă sau disopiramidă. Recomandate de medici sunt și activatorii ai canalelor de potasiu. Toate aceste medicamente pot fi utilizate numai dacă sunt prescrise de un medic.

Dacă aveți un ritm cardiac rapid și tensiune arterială scăzută, medicii vă prescriu de obicei un stimulent al tensiunii arteriale împreună cu un medicament antiaritmic. În caz de urgență, aceasta este de obicei fenilefrina.

În cazurile în care tensiunea arterială scăzută este cauzată de o tulburare circulatorie, dopamina, un stimulent specific al tensiunii arteriale, poate fi administrată sub formă de perfuzie intravenoasă.

Cum să ameliorezi deranjul cu ajutorul testului Valsalva?

Testul Valsalva se efectuează astfel: inspirați aer în piept și expirați-l cu gura și nasul închise. Desigur, nu veți putea să expirați normal, dar nu acesta este scopul. Ulterior, inspiră adânc și rapid după care expiră lent. Indicat este și masajul ușor al globilor oculari.

Spălarea feței cu apă rece sau scufundarea acesteia într-un bol cu apă rece este o metodă eficientă pentru a scădea pulsul. Faceți acest lucru numai în prezența unei alte persoane. Iritarea rădăcinii limbii cu o lingură, ca atunci când se încearcă provocarea de vărsături este o metodă mai ciudată dar care prezintă rezultate. Dacă apare un episod de vărsături, nu trebuie să vă speriați, acest fapt nu provoacă nici un rău organismului.

Fiecare dintre acțiunile de mai sus alături de medicamente care scad pulsul sunt de mare ajutor pentru a scăpa de disconfort. În multe cazuri, acest lucru este suficient pentru a reduce ritmul cardiac cu 20-30 de bătăi. Cu toate acestea, există situații în care doar testul vagului nu este suficient și trebuie să se administreze medicamente intravenoase.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu au fost prezenți la înmormântarea Papei Francisc. Cum a apărut președinte interimar al României
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Schimbare drastică a vremii: De la temperaturi de vară, la coduri galbene şi portocalii de furtuni. În Braşov, a plouat cu găleata şi a căzut grindina
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Colțul de rai ascuns din România. O comoară neprețuită de care puțini știu
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`